avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda + suspendare permis. PV semnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda + suspendare permis. PV semnat

Buna ziua,

Am fost oprita de agentul constatator, mi-au fost controlate actele si pe urma mi s-a spus ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni. Am cerut inregistrarea video si mi s-a spus ca nu exista, politistul a inceput sa fie autoritar spunand ca sa nu ma amestec in meseria dansului pentru ca el va avea dreptate in fata mea...

Mi-a fost suspendat permisul de conducere si am semnat PV si am platit pe loc amenda pentru ca eram intimidata, socata si chiar nu vroiam sa continui certurile cu agentul.Am facut contestatie, cerand Politiei Romane sa prezinte inregistratea video sau sa citeze pietonul. Politia nu are inregistrare, pietonul nu poate fi gasit si insista pe legalitatea PV intocmit si semnat de mine....

In plangere am mentionat ca mi s-a vb autoritar, am mentionat ca era coloana de masini si ca doar eu am fost oprita, ca mai era o banda de circulatie pe acelasi sens intre mine si pieton si nu i-am pus in pericol siguranta...

Credeti ca mai am vreo sansa de castig daca am semnat PV si pe urma l-am contestat? Nu exista nicio alta dovada

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:57, 3 Decembrie 2010
Multumesc pentru sfaturi/ raspunsuri.

In 7 este cea de-a 3-a infatisare. In prima am fost doar eu prezenta, la a doua nu am participat nici eu nici politia care intre timp a adaugat la dosar raportul gentului constatator si intampinarea comisarului sef, mentionand ca nu exista inregistrare video si nici alta dovada.

Nu am alti martori, nici macar fictivi :| ;) -> chiar vreau sa merg pe latura adevarului.

Intre mine si pieton mai era o banda de circulatie pe sensul de mers....

Cum este posibil sa dai amenda maxima 240RON + permis pe 1 luna suspendat, fara sa ai cel putin o dovada. Este strigator la cer!!!!!!

Chiar se intampla lucrurile astea in RO? :)

Fara martori din partea mea chiar e un caz pierdut?



Haideti sa privim si altfel lucrurile .
In cazul in care agentul constatator nu are martori/inregistrare si conducatorul intr-adevar a incalcat regula de circulatie , sunteti de parere ca ar trebui sa treaca cu vederea doar ptr ca nu are probe ? intrebarea care v-o adresez nu solicita raspunsul dvs public . Daca erati nevinovata , nu ati fi semnat procesul verbal .
De asemenea , multi care chiar daca au savarsit contraventia , refuza semnarea PV sau obiecteaza sub semnatura proprie in PV ca nu recunosc fapta doar ca sa gaseasca portite de scapare si atunci intr-adevar politistul se loveste de problema dovedirii acesteia .
Pe de alta parte , cum spunea si dl avocat Smarian , semnarea PV nu presupune recunoasterea faptei ci doar luarea la cunostinta a contravenientului despre curpinsul procesul verbal , totodata prin acest fapt indeplinindu-se si procedura de comunicare a PV .
Daca dvs la rubrica obiectiuni nu ati formulat vreo obiectiune care sa contrazica cele retinute de agentul constatator in PV , nu aveti sanse de admisibilitate pe fond . Lipsa obiectiunilor coroborata cu semnarea procesului verbal , opereaza ca proba a vinovatiei impotriva dvs , astfel asumandu-va cele inserate in PV .
In cazul in care ati obiectat privind nerecunoasterea faptei , ati avea sanse de admisibilitate a plangerii si solicitati instantei sa incline in favoarea dvs potrivit "in dubio pro reo" .
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Conduc de 6 ani si este prima data cand ma confrunt cu asa ceva.

Nu am stiut ce implica si ce nu semnarea PV.
La urma urmei avea dreptate politistul: "cuvantul meu valoreaza mai mult decat cuvantul dumneavoastra " :(

Oricum pentru combaterea abuzului in serviuciu consider ca ar fi datoria politistului sa justfice de ce aplica sanctiunea.

Am luat la cunostinta ce contine PV si ii contest continutul in instanta :)
Exista si politisti care abuzeaza , insa legea va da si dvs dreptul de a va apara de abuzurile acestora . Necunoasterea legii nu va exonereaza de vina . Tocmai de aceea insist pe faptul ca nu trebuie sa semnati un PV sau sa faceti obiectiuni cand va loviti de astfel de situatii . Si repet , nu semnarea PV e importanta ci obiectiunile , acelea vor conduce spre obligativitatea / neobligativitatea politiei de a proba fapta . Ori asumandu-va o vina , ati facut-o pe propria dvs raspundere .
Multa bafta in litigiul dvs . :)
diana ramona a scris:

Haideti sa privim si altfel lucrurile .
In cazul in care agentul constatator nu are martori/inregistrare si conducatorul intr-adevar a incalcat regula de circulatie , sunteti de parere ca ar trebui sa treaca cu vederea doar ptr ca nu are probe ? intrebarea care v-o adresez nu solicita raspunsul dvs public .

Sofer vinovat - politist fara probe
Pentru mine inseamna ca politistul nu isi face meseria cum trebuie, daca nu are probe care sa sustina sanctiunea aplicata. Nu mi se pare deloc profesional!!
Plus ca atata timp cat nu s-a pus in pericol siguranta cetateanului si nu exista nici o plangere impotriva conducatorului auto, char daca ipotetic el ar fi vinovat, este absurd sa se acorde pedeapsa maxima.

Sofer nevinovat - politist fara probe
Cum vi se pare atunci cand fara sa incalci legea esti sanctionat? 1 luna fara permis pe timp de iarna + 240RON ? Pt ca politistul nu e in stare sa isi dovedeasca ameda data....
Este corect ???

Amadoua ipostazele pentru mine condamna politistul .... (si m-am detasat complet de situatia in care ma aflu, incercand sa vad din alt unghi problema)

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv rutier pentru o declaratie a unui martor... donpedros donpedros O rugaminte,va rog! Am primit amenda si suspendare permis ptr.30 zile in urma unei declaratii a unui martor. La data respectiva am parcat in acel loc ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni vaseapantiuc vaseapantiuc in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o ... (vezi toată discuția)