Bună. Am avut un spațiu închiriat unei firme. Au plecat. Când am vrut să le scot din evidență la finanțe, am aflat că trebuia să facem un act de încetare a chiriei, fapt de care nu am știut. Firma respectiva nu este de găsit, proprietarul fiind italian, o fi plecat din țară. Nu este o modalitate de a face ceva, un act pe propria răspundere, că nu mai sunt în chirie la mine? Azi mâine vine un alt chiriaș, și mă trezesc că plătesc impozit pentru doi.
Mulțumesc anticipat.#-o
Trimiteti o adresa de incetare a chiriei la firma careia i-ati inchiriat spatiul, cu confirmare de primire, in care specificati faptul ca daca nu dau curs invitatiei Dvs in termen de .... zile contractul se reziliaza de drept. Daca vi se intoarce corespondenta cu "adresant negasit", mergeti la finante, eventual in audienta la seful serviciului si explicati situatia. Trebuie sa se poata rezilia. Este aiurea sa platiti impozit pe ceva ce nu incasati. Succes!
in astfel de situatii se recomanda sa notificati prin executorul judecatoresc incetarea contractului. procedura o va indeplini executorul la ultima adresa cunoscuta a locatarului...