Sotul nu mai sta ca mine si copilul ( copilul are 9 ani) de 12 luni, casa in care locuiesc nu este a noastra si a socrilor, el nu munceste cu carte de munca, in cazul in care as divorta nu voi putea primi nimic?
Sotul meu are o casa cumparta inainte de casatorie cu cateva luni.
Deci ce as putea face?
Nu, nu aveti nici un drept asupra casei cumparate inainte de casatorie si nici asupra casei socrilor dv. In caz de divort si pentru a avea sanse de a va incredinta minorul va trebui sa va inchiriati o locuinta.
Nu stiu de ce insistati pe ideea divortului. Daca Dvs considerati ca ajutorul care va este oferit de socri nu inseamna mare lucru (luati in calcul cat ar trebui sa platiti o chirie), puteti deschide actiune in instanta pentru pensie de intretinere. Chiar daca sotul nu lucreaza, legea il oblica la plata unei pensii de intretinere de minim 1/4 din salariul minim pe economie, actualmente vi s-ar cuveni 150 ron. Nu stiu insa cum vor reactiona socrii Dvs in acest caz si cat de relaxata va veti simti in cazul in care ii actionati fiul in instanta. Dupa parerea mea, ei, socrii Dvs incearca sa compenseze lipsurile materiale cauzate Dvs de catre fiul lor, dar parintii sunt parinti.
Nu aveti drepturi asupra aparatamentului cu mparat anterior casatoriei si ai putin asupra casei socrilor . Daca solicitati divortul motivele trebuie sa fie temeinice . este posibil ca sotul sa nu doreasca sa divortele sau sa lupte pt incredintarea minorilor .
Divort cu minor
cri_213
as vrea sa stiu ce sanse am sa mi se acorde tutela exclusiva a fiului meu de 1 an, in conditile in care eu sunt in concediu de crestere a copilului,pe sotul ... (vezi toată discuția)