avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord cu 1copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord cu 1copil minor

cei doi vor sa divorteze de comun acord ,copilul sa ramana la mama iar datorita faptului ca tatalnu are venit,nu este incadrat inmunca-lucreaza la negru-nustim daca putem sau nu cere pensie de intretinere
intrebarea 2in cererea de comun acord se poate face si precizarea caci cu acordul sotului copilul va ramane la mama?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 14:56, 31 Octombrie 2009
scuze m-am exprimat gresit DIVORT DIN CULPA COMUNA
nu se poate face divort din culpa comuna daca cuplul are un copil minor...;) Chiar daca in realitate acest lucru se intampla, in instanta lucrurile stau putin diferit deoarece exista acest copil la mijloc si el trebuie sa fie incredintat unuia din parinti.De asemenea, instanta va stabili pentru parintele care nu ia copilul in intretinere, o obligatie de plata a unei sume de bani care reprezinta pensie de intretinere pentru copil pana la 18 ani sau pana la 26 daca acesta va urma o forma de invatamant.Credem ca inainte de a inainta actiunea de divort ar fi bine sa consultati un avocat si sa puneti la punct detaliile pentru a evita problemele si complicatiile de mai tarziu.
Sotii pot sa divorteze din culpa comuna, chiar daca au un copil minor rezultat din relatiile de casatorie. Instanta va lua act de acest lucru si nu vor mai fi audiati martori pe acest aspect. In ceea ce priveste celelalte cereri accesorii divortului, daca tatal este de acord, copilul va fi incredintat mamei spre crestere si educare, iar tatal va fi obligat la plata pensiei de intretinere. Se va audia un martor numai pentru a dovedi ca mama are conditii de crescut copilul.
ANGHELBIA a scris:

cei doi vor sa divorteze de comun acord ,copilul sa ramana la mama iar datorita faptului ca tatalnu are venit,nu este incadrat inmunca-lucreaza la negru-nustim daca putem sau nu cere pensie de intretinere
intrebarea 2in cererea de comun acord se poate face si precizarea caci cu acordul sotului copilul va ramane la mama?
multumesc

Puteti introduce actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa comuna.
Pe aspectul culpei comune, este suficienta administrarea probei cu un martor iar daca ambele parti solicita ca hotararea sa nu se motiveze, hotararea de divort nu se va motiva.
Reclamanta poate solicita incredintarea minorului catre ea, celalalt sot avand posibilitatea de a fi de acord cu acest capat de cerere.
La obligatia de intretinere ce va fi stabilita in favoarea minorului, nu se poate renunta, fiind un drept ce apartine copilului.
Partile pot, insa, stabili de comun acord, cunatumul obligatiei de intretinere, instanta lund act de vointa partilor, in aceasta situatie.
Chiar daca tatal nu munceste, dar este apt de munca, cuantumul pensiei de intretinere se stabileste in raport de salariul minim pe ecomonie.

Alte discuții în legătură

Culpa comuna Pop Cristina Pop Cristina motivul divortului pe culpa comuna imi poate afecta pensia alimentara a copilului? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord stenczeldina stenczeldina Vrem sa divortam de comun acord,culpa e a mea,avem un copil minor,de 16 ani,vreau sa-mi fie incredintat mie,tatal e de acord,precizez ca muncesc dar fara carte ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat ANDRE_EEA ANDRE_EEA Buna ziua.In momentul de fata sunt in divort cu sotul meu .In urma casniciei a rezultat un copil in varsta de 10 ani acum.Am de pus actiunea de divort din ... (vezi toată discuția)