avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme eliberare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme eliberare carte de munca

Am o problema cu cartea de munca de natura birocratica de m-am saturat cat am sunat la ei si am facut si un drum degeaba.
Eu am locuit in Oradea pana m-am casatorit anul trecut,iar acuma locuiesc in Turda ,jud.Cluj, cartea mea de munca a ramas la ITM BIHOR pentru ca a ajuns la ultima fila si nu imi poate incheia situatia de la ultimul loc de munca.
Eu mi-am gasit de munca in Turda dar nu imi poate termina formele de angajare pina nu aduc carnetul de munca si transferul de la ITM BIHOR la ITM CLUJ .
Ce solutie s-ar putea gasi pentru a-mi elibera carnetul de munca ca nu as vrea sa mai fac un drum degeaba pina la Oradea .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 2 Decembrie 2010
Trebuie sa reusiti sa ii convingeti pe cei de la Oradea, eventual vorbiti la telefon cu seful de serviciu, sau cu directorul, sa va incheie cartea de munca. O foaie suplimentara e circa 1 leu. Trebuie sa dati de o persoana cerebrala care sa nu va puna pe drumuri pentru atat lucru. Formele de angajare se pot face la Turda si fara carnet de munca. Sa va faca un contract de munca si cartea de munca aveti dreptul sa o predati ulterior.
Succes!
In situatia mentionata ,pentru continuarea inregistrrailor se introduce adenda,numerotata si stampilata-daca gasiti tipizat
Sesizati oficial inspectorul sef al ITM Bihor problema cu care va confruntati
Exista posibilitatea transferului direct de documente intre autoritati
Angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea carnetului de munca ... la noul angajator dati o declaratie prin care mentionati ca aveti carnet de munca si il veti prezenta intr-un anumit termen.

Faceti o sesizare in scris catre ITM Bihor prin care le solicitati sa va trimita carnetul de munca la ITM Cluj de unde il puteti ridica personal ..mentionati si faptul ca nu aveti posibilitatea financiara de a va deplasa la Oradea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme carnet de munca Ra3ptylla Ra3ptylla Buna ziua. Am si eu o mica problema. Am fost angajat un an de zile, 2007-2008 la o companie care a dat faliment anul trecut. In martie anul trecut \"am ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi unde este legal sa se trimita carnetele de munca ale angajatilor? firma si-a inchis punctul de lucru la Oradea iar sediul este la Pitesti. (vezi toată discuția)
Ajutor in probleme legate de cartea de munca Mviorica Mviorica Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor ... (vezi toată discuția)