avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme carnet de munca

Buna ziua. Am si eu o mica problema. Am fost angajat un an de zile, 2007-2008 la o companie care a dat faliment anul trecut. In martie anul trecut "am incercat" sa ma angajez la o companie in Cluj, am semnat contract, am predat cartea de munca cu proces verbal, numai ca demersurile nu s-au finalizat. Contractul nu s-a inregistrat la ITM, nu m-am mai angajat la ei. Eu sunt din Tg Jiu deci a fost destul de greu sa ajung, destul de neclar, chiar, cu toata situatia. Pana sa ma lamuresc, m-am angajat in alta parte, in Bucuresti, iar timpul liber s-a dus si nu am mai avut timp sa ma intalnesc cu ei sa preiau cartea de munca. Am incercat sa sun la numarul de il aveam de la ei, e deconectat. Pe net la datele juridice e alt numar, al avocatului care a constituit firma. Sa imi iau liber si sa ma duc pana in Cluj, imi e teama ca nu gasesc nimic la sediu si pierd timp si bani degeaba.

Ma gandeam sa declar pierdut carnetul, dar o sa am probleme cu adeverinta de vechime de la fosta firma. Aveti vreun sfat si pentru mine?:)

Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 29 Martie 2010
In situatia dvs ,nu este recomandabila varianta propusa
De altfel art 23 din decretul nr 92/1976 precizeaza Pierderea ,degradarea ori distrugerea de catre titular a carnetului de munca constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda
Desfasurati demersurile necesare reintrarii in posesia carnetului dvs de munca care este actul oficial prin care se dovedeste vechimea in munca,este act personal ,nu poate fi cedat sau instrainat
La incetarea activitatii sau in caz de transferare,carnetul de munca se inmaneaza titularului ,completat cu toate inscrierile la zi
Multumesc de raspuns, dar ce demersuri pot sa fac? Nu am nici o posibilitate sa dau de persoanele in cauza. Iar carnetul de munca l-am predat cu proces verbal pentru a fi depus de catre ei si inregistrat la ITM dupa inregistrarea contractului, lucruri ce nu s-au intamplat.
Depuneti o sesizare la ITM Cluj si in functie de raspunsul dat de catre acestia actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere carte de munca doacea doacea S-a pierdut o carte de munca emisa in decembrie 1976. Care sunt pasii pentru a recupera vechimea in munca? Am inteles ca primul pas este publicarea in MO, ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut ? Bogdan28 Bogdan28 cineva a lucrat la o societate. apoi a fost dat afara, si s-a dus la alta societate. noua societate nu i-a putut incheia contract de munca deoarece cei de la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca Carmina Vrejoiu Carmina Vrejoiu Buna ziua, Am o mare problema: in luna ianuarie a.c. mi-am schimbat locul de munca, iar firma de la care am plecat m-a anuntat (verbal deocamdata), ca la ... (vezi toată discuția)