Buna ziua tuturor. am si eu o nelamurire cu privirea la urmatoare situatie.
Am un rand de chei la apartament si vreau sa mai fac inca un rand si pentru un alt membru al familiei, am fost la un cetru unde se pot face copii la chei si mi-a spus ca pentru a-mi face copie trebuie sa ma prezit cu actul de identitate. Pentru ce trebuie acest act, si exista cumva vreo lege ceva in acest sens. Deacum orice comerciat se trezeste ca vrea actele mele de identitate.
Poate ma lamuriti si pe mine daca e legala asa ceva, sau o fi vreo hotarare a cosiliului judetean Galati. Multumesc.
Cine stie sa citeasca este intotdeauna in avantaj. Am scris clar cuvantul “probabil.
Cat despre utilitate, probabil unii vor intelege care ar fi.
Amicului nostru grandant I se fura cheile de la casa de niste hoti mai isteti, dar isi gaseste cheile dupa un timp.
Grandanat merge in concediu si se intoarce dupa 2 saptamani foarte relaxat. :D
Intra in casa si isi gaseste casa gata pentru zugravit. Casa goala-goluta, serviciul de evacuare a locuintei a functionat impecabil. Lucru mai rar in Romania. =D>
Reclama la politie spargerea. Acestia pot doar constata ca nu s-a intrat prin violenta.
Politia recomanda fie un medic psihiatru, fie procuratura (simularea savarsirii unei fapte penale). X-(
Iar amicul nostru grandanat sta si judeca mioritic: Poate ca totusi ar fi buna o lege care sa-i oblige pe anumiti prestatori de servicii sa controleze identitatea in anumite cazuri. #-o #-o
O asemenea chestie nu i se poate intampla fiecaruia, dar i se poate intampla oricui. :((
Ce tari aia de la centrul ala.
Dupa ce ca ei copiaza chei, vor sa mai aiba si adresa respectivului.
Pai ce-i opreste sa scoate copiile la licitatie catre raufacatori ?
@kappauser
Nu stiu de ce te-ai revoltat replica era adresata exclusiv topicului(chiar ideei din tilul topicului) si nu tie. Nici n-am dat atentie la ce-ai scris tu inainte
Chiar si asa ma uimesti prin naivitate.
Si daca raufacatorul merge cu buletinul ce crezi ca se rezolva. Ca sa-l poata depista, ar trebui sa existe o baza centralizata( a tuturor lacatuseriilor) in care sa fie pastrate datele celor care au copiat cheia si cheile, codificate intr-un fel sau pastrata o copie-poza (si chiar si asa e imposibil pentru ca o cheie se poate potrivi la sute, mii de yale. cheia mea de la casa !
Deci e imposibil de facut o legatura intre mine(cheia mea) si individul care intradevar mi-a copiat-o. Poti sa scoti 10000 de legi, nu una, acest lucru nu se poate face.
Ce sa mai zic ca un aparat de ala de copiat chei e vreo 2,3 sute euro maxim. Si poate fi folosit si de un copil de 14 ani.
Stii cum e proverbul ala, daca taceai filozof ramaneai.
@grandanat
Nu m-am revoltat, si am folosit numele tau doar principial, cum am zis, nu i se intampla fiecaruia, dar poate sa se intample oricui. Scuze, nu o lua chiar asa personal.
Cel putin daca ar exista obligatia verificarii, politia ar putea mai usor restrange cercul de suspecti. Bineinteles, nu trebuie sa verifice lacatusi din Oradea, pentru o fapta comisa in Galati.
Chiar daca nu este o proba juridica, totusi poate fi un indiciu in cazul unor fapte ilegale.