Buna ziua.
Am fost si eu contactata de o firma de recuperare creante si incerc sa ma inteleg cu dumnealor si sa platesc, desi iti impun niste sume exorbitante.
Va rog frumos sa-mi spuneti, in cazul in care ei vor sa ma execute silit nu trebuie sa ma dea in judecata si sa ma execute in urma unei sentinte judecatoresti? Ca sa ajunga la executor trebuie sa aiba o hotarare judecatreasca sau o pot face ei direct? Au posibilitatea sa imi puna ei proprire pe bunuri fara sa avem un proces in care sa am posibilitatea sa ma apar si justific?
Are mare dreptate cine spune ca aceste firme de recuperare sunt mai rele decat camatarii...:(. Oare chiar nu exista nici o lege care sa ne protejeze , ei chiar pot sa ne ceara ca o suma ce trebuia returnata in 10 ani, sa le- dam lor in 2 luni??
Daca datoria provine dintr-un ctr de credit sau de leasing-este titlu executoriu.
Deci creditorul face doar o cerere de executare silita la un exec judecatoresc -care odata aprobata de catre instanta ,este pusa in executare;
Dv puteti face contestatie la executarea silita daca deja ati primit o somatie sau vreun alt act de executare;
Puteti face o intelegere la exec judecatoresc , cu acordul creditorului sa semnati un angajament prin care sa va accepte sa platiti creditul in x... luni
Infiintare poprire
gritosu
As avea o nelamurire,
am fost sunat de la banca ca mi s-au poprit conturile de catre o societate de leasing, prin executor judecatoresc, fara sa am habar ca ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit
chivudana
Acum 1 an am facut un credit de nevoi personale. Din imposibilitate de plata nu am mai platit. Cocreditor am avut-o pe fata mai mare. Mentionez ca nu am in ... (vezi toată discuția)