avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri in instanta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri in instanta

as vrea sa va expun urmatoarea problema:
masina institutiei la care lucrez a fost implicata intru-un accident de circulatie.Soferul celeilate masini a fost de vina. Masina e distrusa in proportie de 80%. La data accidentului nu s-a facu nici o solicitare de despagubire catre societatea de asigurari intrucat in accident au fot si decedati, iar dosarul a fost preluat de parchet.Ulterior s-a declansat procesul, iar institutia s-a constituit parte civila, la dosar s-a depus doar pv de la politie rezultatele expertizei criminalistice din care rezulta avarierea masini si nota contabila cu valoarea masini din data accidentului. In prima instanta am avut castiga, insa s-a facut recurs. Mentionez ca suntem mai multe parti civile. Exista sanse ca decizia instantei de apel sa nu ne mai dea castig de cauza?cu atat mai mult cu cat nu mai avem jurist care sa ne reprezinte, noi am trimis o intampinare la primul termen si este al 3 lea termen si nu am fost prezenti la tribunal?
va rog sa-mi dati un raspuns urgent. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:45, 2 Decembrie 2010
in recurs (in cazurile in care sentinta de fond nu este apelabila) se rejudeca fondul cauzei si se poate readministra probatoriul existent la dosar si in cazuri speciale se pot administra alte probe. In consecinta sentinta pronuntata in fond poate fi pastrata sau casata si prin rejudecare sa fie schimbata total / partial

avind in vedere ca valoarea litigiului nu este deloc mica consider ca faceti o greseala nefiind reprezentati in instanta. este ca si cum ati avea ulcer si dvs va tratati singur cu aspirina in loc sa mergeti la doctor.
Sfatul meu este sa va angajati de urgenta un avocat care sa va apere interesele in instanta, altfel aveti sansa sa pierdeti procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac a unei decizii dahole dahole Buna seara, (altora, ca a mea pare sa fie distrusa deja) Am o problema legata de un proces care a inceput in anul 2007. Pe scurt : o firma functioneaza ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza judiciara chioce chioce In dosarul de fond instanta a administrat printre altele si aceasta proba. la data efectuarii expertizei , expertul nu a invitat partile, nu a raspuns la toate ... (vezi toată discuția)