avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate expertiza judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate expertiza judiciara

In dosarul de fond instanta a administrat printre altele si aceasta proba. la data efectuarii expertizei , expertul nu a invitat partile, nu a raspuns la toate obiectivele( motivand ca reclamantul i-a comuinicat ca nu doreste nimeni sa raspunda la al doilea obiectiv ) constata " vizual" lipsa unei bucati din terenul respectiv,nu face masuratori(!!!) si fixeaza un pret la mp " dupa obiceiul locului" !
Instanta de fond nu raspunde nicicum la obiectiunile ridicate, iar in instanta de recurs apreciaza ca " simpla mentiune ca experta a constatatat "vizual"lipsa terenului este
irelevanta atata timp cat aceasta nu a rezultat din masuratori ".
Decizia este pronuntata in 11.04.2011 si irevocabila.
Ce mai putem face? Cum putem obtine nulitatea raportului de expertiza ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:34, 23 Noiembrie 2011
daca instanta de recurs s-a pronuntat pe fond, fara casare cu retrimitere spre rejudecare atunci nu mai aveti ce face sub acest aspect.
sau sentinta de fond a fost casata si s-a trimis dosarul spre rejudecare la instanta de fond?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la rejudecare, valabilitatea primei expertize mih25 mih25 dacă un dosar e trimis la rejudecare , expertul numit nu trebuie sa efectueze expertiza măsurare , evaluare și lotizare?,dacă primul raport de expertiza ... (vezi toată discuția)
Sentinta nelegala? leusan leusan Exista urmatoarea speta: Se face o contestatie la executare silita(poprire).instanta de fond suspenda executarea hotararii. Creditorul declara recurs la ... (vezi toată discuția)
Expert contabil judiciar caradis caradis Buna ziua. Ma judec cu Banca. Instanta de recurs a casat in tot sentinta de la fond si ne rejudecam. S=a incuviintat epertiza contabila. De doua ori am depus ... (vezi toată discuția)