avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj la rejudecare, valabilitatea primei expertize
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj la rejudecare, valabilitatea primei expertize

dacă un dosar e trimis la rejudecare , expertul numit nu trebuie sa efectueze expertiza măsurare , evaluare și lotizare?,dacă primul raport de expertiza înaintea rejudecări a fost contestat și schimbat motivând ca nu a făcut bine măsurătorile, iar cauza a fost trimisa la rejudecare ,nu trebuie sa facă o expertiza completa de la capăt?multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:02, 12 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde de dispozitiile date prin decizia de retrimitere.
In mod normal, limitele rejudecarii se stabilesc prin hotararea instantei superioare. Tot la fel si in cazul probelor, ar fi trebuit sa se dispuna care sunt castigate cauzei si care nu.

Daca expertiza efectuata la instanta de fond a fost anulata, inseamna ca se va efectua o noua expertiza cu obiectivele stabilite de instanta de fond (avand in vedere si considerentele deciziei de retrimitere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza retrimisa spre rejudecare ionelcocilnau ionelcocilnau buna ziua!as dori si eu o lamurire in legatura cu cauza mea:acum un an am avut proces civil pe care la instanta de fond l-am castigat!.s-a facut recurs si ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza judiciara chioce chioce In dosarul de fond instanta a administrat printre altele si aceasta proba. la data efectuarii expertizei , expertul nu a invitat partile, nu a raspuns la toate ... (vezi toată discuția)
Contestație în anulare crismunteanu crismunteanu In anul 2012 luna ianuarie, persoana juridica a chemat in judecata o firma de asigurari solicitand instantei sa dispuna obligarea paratei la plata unei daune ... (vezi toată discuția)