avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical dupa 126 zile de concediu de sarcina ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical dupa 126 zile de concediu de sarcina si lauzie

Buna ziua, sunt o proaspata mamica aflata in concediu de sarcina si lauzie. La terminarea celor 126 de zile se poate acorda concediu medical daca eu sau bebe avem probleme de sanatate (max 90 de zile)? Sau sunt obligata sa intru in CIC?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:02, 2 Decembrie 2010
Puteti sa luati concediu medical poate colegii de pe aici au alta parere.
dupa efectuarea celor 126 zile de concediu si lauzie puteti reveni la serviciu (caz in care puteti beneficia de concediu medical) sau va depuneti cererea ptr cresterea copilului pana la 2 ani(caz in care veti beneficia de indemnizatie ptr cresterea copilului)
1. Daca nu doriti sa intrati in CCC pana la 2 ani puteti lua si concediu medical daca este cazul.
2. Dar cel mai bine este sa intrati in CCC pentru ca acesta nu este prelungit de concediul medical. CCC se acorda pana cand copilul implineste 2 ani indiferent cand veti intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie al doilea copil july_pink2003 july_pink2003 Buna ziua, Am un copil de un an, beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 75% din salariu. Daca o sa nasc un al doilea copil pana cand primul va ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal imediat dupa cic sau prelungire cic? moniquesro moniquesro Buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu situatia mea, sa stiu ce drepturi am. Sunt insacinata in luna a 8-a cu cel de-al doilea copil, ... (vezi toată discuția)