avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA-uri / impozitare in baza Nomelor de Venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA-uri / impozitare in baza Nomelor de Venit

Tin in mod expres sa MULTUMESC, siteul-ui AvocatNet si tuturo colaborotarilor sai pt. ajutorul primit prin intermediul postarilor/notificarilor promte "la zi" a subiectelor/termenelor legislative mai ales a celora "fiscale" fara de care, eu una asi fi ... "pe din'afara" si buna de pata/penalizat mai tot timpul anului fiscal. Acum iata si o noua intrebare: am fost la circa financiara si dupa ce "m-am plimbat" pe la toate usile de acolo, tot n-am aflat ce trebuie sa fac ca PFA Impozitat la Norma, pt anul 2011 ! Nimeni acolo nu stie "nimic sigur" vizavi de calendarul obligatiilor fiscale/2011 ale PFA cu Imp. la Norma neplatitor TVA. Va vine a crede asa ceva? :stunned: Sau astia vor sa ne jupoaie de vii ? Cred ca vor sa ne "bage in ceata" ca sa platim si amenzile si birurile. Stie cineva ce trebuie sa fac eu/2011, ca PFA cu impozitat la Norma si neplatitor de TVA ? :( Multumiri anticipate tuturor ! :vishenka:
Cel mai recent răspuns: rasaritcdumitru , utilizator 17:37, 19 Decembrie 2010
De obicei, pana la data de 25 ianuarie a ficarui an, se fac plati anticipate privind impozitul pe venit (in cuantum de x lei echivalent sumei platite in trimestrul IV din anul precedent).
Puteti astepta si decizia de impunere care soseste ulterior depunerii declaratiei de venit din 2010, dar veti plati dobanzi si penalizari de intarziere in functie de suma datorata si timpul scurs de la data scadentei acesteia.
L.C.
Un mic ajutor aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator
multumesc mult, Laura. :vishenka:
In cazul PFA cu norma de venit nu se depune nici un fel de declaratie. Nici cea de venituri estimative(220) nici cea de venituri realizate(200).

Scopul acestor declaratii este de a informa/instiinta administratia financiara cu privire la veniturile obtinute, INSA
In cazul unui PFA cu norma de venit se stie din "oficiu" ce venituri are - NORMA DE VENIT.
La inceputul anului administratia financiara va va emite o declaratie de impunere in functie de aceasta norma.

Apoi, in baza acestei declaratii, veti plati impozitul pe venit si contributia la sanatate.

PS, Nu s-a schimbat nimic dpdv al obligatiilor pt PFA in 2011.
:">corect....
Raspunsul meu se refera la determinarea venitului in sistem real.
Multumesc pentru trezire:)
L.C.
"grandanat" , iti foarte multumesc pt raspuns si pt timpul alocat .... mie / toate cele bune in noul an !
Tess / (rasaritcdumitru) :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidente contabile si declaratii fiscale liber profesionist ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie ce evidente contabile trebuie sa tina un liber profesionist si ce declaratii fiscale si contributii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pfa cu impozit special de 200 ron pe an pt it manudiaconu manudiaconu Buna ziua, Stiu pe cineva care are un PFA deschis in judetul Prahova cu un regin mai special de impozitare. Plateste impozit fix de 200 ron pe an si poate ... (vezi toată discuția)
Taxe/contributii din chirii rasaritcdumitru rasaritcdumitru Buna ziua; ofer spre inchiriere un spatiu (comercial); ce taxe notariale, fiscale si contributii as. sociale ar trebui sa achit, (cronologic - de la notar ... (vezi toată discuția)