avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare judecata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare judecata

Buna Ziua !
Am o problema de lamurit si sper sa o pot face cu ajutorul dumneavoastra. In luna martie a acestui an am primit o amenda de circulatie pentru radar, am contestat amenda,termenul de judecata fiind stabilit in octombrie ,dar eu am uitat de termenul de judecata si nu m-am prezentat , nici politia rutiera nu a delegat pe cineva sa se prezinte ,prin urmare instanta a hotarat suspendarea judecatii in baza art 242 alineat 1 punctul 2 cod de procedura civila . Intrebarile acum sunt :
- Ce se intampla cu procesul verbal incheiat la constatarea contraventiei?
- Exista un termen pentru reluarea jucarii cauzei? Exista un termen de prescriere a judecatii ?
- In cazul in care exista un termen de prescriere , care este obiectul prescrierii? Se prescrie contestarea mea sau se prescrie procesul verbal cu sanctiunile prevazute ?
- Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa cer reluarea judecatii ?
Va multumesc mult pentru timpul acordat .!
Cel mai recent răspuns: Ersin Dervis , Consultant resurse umane 22:28, 2 Decembrie 2010
DA exista un astfel de termen. In termenul de 1 an de la data suspendarii cauzei intervine perimarea , caz in care plangerea dvs. se desfiinteaza , si PV isi produce efectele ca si cum nu ar fi fost contestat.
Puteti cere repunerea pe rol a cauzei in termenul susmentionat.
solicitati repunerea pe rol a cauzei, se va fixa un alt termen si va sustineti cauza .Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii se rocedeaza la punerea in executare a procesului verbal (daca vi s-a respins contestatia) su se anuleaza , daca vi se admite acea contestatie.
Daca nu solicitati repunerea pe rol , cauza se perima din oficiu dupa un an de la data suspendarii si procesul verbal ramane valabil .
Mergeti la instanta si solicitati printr-o cerere scrisa,repunerea cauzei pe rol in vederea judecarii acestia.
Se va fixa termen de judecata ,iar cauza isi va urma apoi cursul.
Multumesc pentru sfat o sa cer reluarea judecarii cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare judecata Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare : - am depus o contestatie la un proces verbal de amenda incheiat de ANAF , in ziua procesului nu am reusit sa ajung , se ... (vezi toată discuția)
Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)