Buna Ziua !
Am o problema de lamurit si sper sa o pot face cu ajutorul dumneavoastra. In luna martie a acestui an am primit o amenda de circulatie pentru radar, am contestat amenda,termenul de judecata fiind stabilit in octombrie ,dar eu am uitat de termenul de judecata si nu m-am prezentat , nici politia rutiera nu a delegat pe cineva sa se prezinte ,prin urmare instanta a hotarat suspendarea judecatii in baza art 242 alineat 1 punctul 2 cod de procedura civila . Intrebarile acum sunt :
- Ce se intampla cu procesul verbal incheiat la constatarea contraventiei?
- Exista un termen pentru reluarea jucarii cauzei? Exista un termen de prescriere a judecatii ?
- In cazul in care exista un termen de prescriere , care este obiectul prescrierii? Se prescrie contestarea mea sau se prescrie procesul verbal cu sanctiunile prevazute ?
- Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa cer reluarea judecatii ?
Va multumesc mult pentru timpul acordat .!
DA exista un astfel de termen. In termenul de 1 an de la data suspendarii cauzei intervine perimarea , caz in care plangerea dvs. se desfiinteaza , si PV isi produce efectele ca si cum nu ar fi fost contestat.
Puteti cere repunerea pe rol a cauzei in termenul susmentionat.
solicitati repunerea pe rol a cauzei, se va fixa un alt termen si va sustineti cauza .Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii se rocedeaza la punerea in executare a procesului verbal (daca vi s-a respins contestatia) su se anuleaza , daca vi se admite acea contestatie.
Daca nu solicitati repunerea pe rol , cauza se perima din oficiu dupa un an de la data suspendarii si procesul verbal ramane valabil .
Mergeti la instanta si solicitati printr-o cerere scrisa,repunerea cauzei pe rol in vederea judecarii acestia.
Se va fixa termen de judecata ,iar cauza isi va urma apoi cursul.
Perimare, urmari
leusan
in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul?
Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)