Buna seara, in urma succesiunii de pe urma mamei, ne-a ramas mie, surorii mele si tatalui nostru , 2 case . Zilele acestea dorim sa facem partajul voluntar, in urma careia, tata sa ramana cu o casa , iar eu cu o casa - cotata la 150000 euro ( sora mea imi cedeaza 50% partea ei din aceasta casa , urmand ca eu sa ii dau o sulta formata din : apartamentul pe care l-am dobandit de la bunici prin donatie + o suma de bani ) . Eu ii ofer apartamentul bunicilor, cotat la 55000 euro, plus inca 20000 euro , atat cat reprezinta jumatatea ei cotata din casa = adica 75000 euro. Intrebarea mea este : Sora mea poate cere oricat pentru aceea sulta in bani, ca diferenta ?? Ea mi-a zis ca nu accepta cei 20000 euro, ci vrea 25 sau chiar 30000 euro ..si ca eu sunt obligata sa o despagubesc , ori ea nu mai semneaza nimic . E corect ? #-o
Daca nu ajungeti la o intelegere cu sora dvs in ceea ce priveste sulta nu veti putea realiza partajul pe cale amiabila si o sa fiti nevoita sa va adresati instantei de judecata.
Trebuie sa ajungeti la o intelegere cu sora.....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Donatie rude grad i
vicar
Buna ziua
Problema mea este urmatoarea:
Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)