avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea nefacuta???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea nefacuta???

As avea nevoie de un raspuns specializat in urmatoarea situatie:mama mea a murit acum 6 ani si nu am facut succesiunea de atunci, tatal meu doreste ca jumatatea ce ii revine lui din bunurile avute in comun cu mama mea(si anume cateva terenuri pe unul din ele fiind construita si casa in care mai locuieste tatal meu acum) sa mi-o lase cumva mie iar dupa moartea lui jumatatea ramasa adica partea din bunuri ce ii revenea mamei sa se imparta la 3 ,eu si cei doi frati ai mei. Cum putem face asta, ce variante am avea insa de preferabil fara sa fie nevoie sa facem succesiunea deoarece e mult prea costisitoare, prea complicat si mult de umblat in momentul de fata pt noi?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:46, 2 Decembrie 2010
varianta care sa nu fie costisitoare nu exista.
in primul rand trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma mamei.
fara sa fie facuta succesiunea nu se poate face nimic cat inca tatal e in viata ?
nu prea se poate face.
va recomand totusi sa dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la data decesului defunctei pentru a nu plati impozit catre stat in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune cu parinti necasatoriti robert paul robert paul Buna seara.Suntem 3 frati.Parintii nostri au cumparat un apartament prin 1979,(pe numele mamei mele-proprietar).Mama mea a murit acum 6 ani,dar n-am facut taxa ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)
Info succesiune si impartirea mostenirii ContSters262944 ContSters262944 Buna ziua,am o problema si asi aprecia foarte mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Ma aflu in urmatoarea situatie:mama a decedat,in 2008 si in momentul de ... (vezi toată discuția)