Care este considerata vointa vanzatorului, cea din actul semnat in fata notarului sau cea verbala la discutia avuta la vizionarea imobilului?
Intre contractele de vanzare cumparare asupra unei locuinte, din primul izvorasc celelalte sau ultimul act este cel care are putere asupra primului act?
Este vorba de doua contracte de vanzare cumparare in prinul se vinde locuinta parte din cladire compusa din camerele 1,2,3 iar in al doilea imobil casa compusa din camerele 1,2,3.
Primul act este din 1990 iar al doilea din 1998 amandoua fiind asupra aceluias apartament primul cumparator instrainand in anul 1998 catre mine. Imi putea vinde mie mai multe ,,anexe,, de fapt o camera daca aceasta nu era trecuta in primul act? referirea o fac la faptul ce pe actul meu scrie imobil casa iar pe primul act scrie parte din cladire
Acum cine este proprietar al respectivei camere deoarece primul proprietar a murit in 1996 ?
Va multumesc
Forta probanta o are doar contractul de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica, acesta are puterea de a produce efecte juridice pe cand o intelegere verbala intre parti de dinaintea semnarii contractului nu.In plus daca contractul nu reflecta intelegerea partilor nu trebuia sa fiti de acord si sa il semnati.
Explicatiile dvs nu sunt deloc clare, dar inteleg ca ambele contracte de vanzare cumparare vizeaza camerele 1,2,3, unul din 1990 si al doilea din 1998.Adica in anul 1998 dvs ati cumparat de la fostul proprietar care a cumparat la randul sau in anul 1990.
Vanzatorul nu va putea vinde dvs decat partile din imobil pe care era proprietar si detinea acte de proprietate la momentul instrainarii, nici un metru in plus, sau alte anexe.
Proprietarul camerei la care va referiti sunt acum mostenitorii fostul proprietar decedat.
Ati inteles bine
Dar in situatia data eu am si terenul si 90% din casa si cum pot dobandii si camera respectiva si celelalte bunuri care nu au facut obiectul primului act de vanzare cumparare?
Uzcapiunea este posibila ?