avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concluzii orale sau scrise?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concluzii orale sau scrise?!

Buna seara! Sint pirit intr-un proces si acum am ajuns la faza apelului. Am constatat ca avocatul meu este superficial. Pe mai departe as dori sa ma reprezint singur si as dosi sa stiu daca pot pune concluzii in proces sau depune concluzii scrise la urmatorul termen avind in vedere ca mai este un termen si 2 martori de audiat. Ma intereseaza foarte mult sa pot vb eu in proces(instanta mi-a interzis spunind ca am aparator!!! aparator care ...) si sa depun concluzii avind in vedere ca posed cunostinte juridice pt a ma descurca. Nu sint practicant de drept dar consider ca imi reprezint cel mai bine interesele.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:49, 4 Decembrie 2010
In aceasta situatie puteti renunta la asistenta juridica a persoanei aleasa sa va reprezinte. Atunci da va puteti sustine cauza si oral, si va sfatuiesc sa aveti si concluzii scrise pregatite si le depuneti.
Va dau acest sfat pentru o mare parte a judecatorilor nu permit concluzii orale ample, ci scurte si la obiect. Insa avem posibilitatea formularii de concluzii scrise si de ale depune fie in ziua cand aveti termenul si ramdn in pronuntare, fie puteti solicita amanarea pronuntarii cu o saptamana pentru a depune concluzii scrise.
Va multumesc,tocmai ca nu stiam singur, nu stiu procedura la perfectie si ma gindeam sa imi fac o schita de concluzii orale succinta , fara sa abuzez de rabdarea instantei si concluzii scrise in dublu exemplar ca sa le predau la sfarsitul sedintei ca sa nu mai cer un termen scurt pt amanarea pronuntarii dar vroiam sa fiu ferm convins.
Renuntarea la asistenta juridica in forma orala este suficienta??
bineinteles ca este suficienta doar o faceti in sedinta publica!
~ Conținut șters la cerere ~
reziliati contractul de asistenta juridica, depuneti dovada in instanta ca nu mai aveti aparator si puteti sa va reprezentati singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluziile scrise - noul cod de procedura civila. RobinHood RobinHood Buna dimineata. Am cateva intebari, va rog! 1) Daca am o \\"amanare a pronuntarii\\" pentru data de 20 noiembrie 2014, intr-un proces pe litigii de ... (vezi toată discuția)
Probleme concluzii in instanta miki70_is miki70_is Am un proces pe rol la tribunal,respectiv recurs având ca obiect partaj judiciar,iesire din indiviziune privind o suprafaţă de teren.Eu reprezint pe mama ... (vezi toată discuția)
Care este prevederea ca o singura data am voie sa cer termen pt angajare avocat?? aidu aidu Care este prevederea ca o singura data am voie sa cer termen pt angajare avocat?? (vezi toată discuția)