Sotia mea e nascuta pe 28 nov.1958 are 18 ani lucrati din care 11 ani si 6 luni grupa 1 de munca 100% In 31 martie 2001 a intrat in pensie de invaliditate gradul 2 pana 23 .09.2002 dupa care a fost trecuta in gradul 3 ,pana in prezent .mentionez ca a nascut 4 copii .Am dori sa stim cand poate intra in pensie de drept.
Sotia dvs. va trece de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta. Din pacate, nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie anul acesta, cu reducerea varstei standard de pensionare pentru perioada lucrata in grupa I de munca conform art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000 (o prevedere foarte avantajoasa, care nu va mai exista in viitoarea lege a pensiilor).
Potrivit actualei legislatii, sotia dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 58 de ani.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionare
GAVRIL RELU
Ma numesc Gavril Relu sunt nascut in 1957 am o vechime totala de 31 de ani din care 14 ani la grupa I de mina subterna% si 16 ani la grupa a II a.Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)