avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata

Buna ziua,
Sunt angajat pe perioada determinata de 6 luni la o companie pe un proiect care se va incheia in curand, iar intrebarea mea este daca angajatorul poate sa imi desfaca contractul de munca inainte de incetarea lui, fara acordul partilor.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 10:25, 4 Decembrie 2010
fara acordul dvs. contractul nu poate inceta inainte de implinirea termenului de 6 luni
pt. care a fost incheiat
depinde daca in contract este specificat faptul ca ati fost angajat pentru realizarea unui proiect anume. in cazul acesta angajatorul are dreptul sa va concedieze sau sa va desfaca contractul de munca dupa realizarea acestuia deoarece scopul angajarii dvs era finalizarea proiectului si nu angajarea dvs in sine. [ link extern ] /
1. Din punct de vedere al incetarii sale, un CIM pe perioada determinata se supune acelorasi prevederi legale ca si unul pe perioada nedeterminata.
2. CIM pe perioada determinata poate inceta si inaintea expirarii sale de drept, avand la baza prevederile Codului muncii (v. art. 55b, 56, 61 si 65).
Carmen Sigaciu a scris:

fara acordul dvs. contractul nu poate inceta inainte de implinirea termenului de 6 luni
pt. care a fost incheiat

Orice c.i.m. poate inceta in conditiile prevazute de Codul Muncii .... prin urmare, un c.i.m. poate inceta din intiativa salariatului, initiativa angajatorului sau cu acordul partilor.
Cu acordul ambelor parti contractul poate inceta oricand.
Fara acordul ambelor parti, contractul poate inceta doar la scurgerea perioadei determinate.

Se pare ca d-voastra nu sunteti de acord cu acest lucru, altfel nu ati fi intrebat daca angajatorul poate sa faca aceasta.
Angajatorul are obligatia sa va plateasca pana la sfarsitul perioadei, chiar daca proiectul se termina inainte. Contractul trebuia facut altfel dpdv al perioadei de angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim perioada determinata rampascu rampascu Situatie CIM perioada determinata: -CIM incepe in iulie 2018,valabil pana in ianuarie 2019. -CIM ianuarie 2019 primeste prelungiri pana in aprilie 2019. Se ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz danuta09 danuta09 buna ziua, as avea si eu o intrebare: Daca pot sa mi dau demisia fara preazivul de 15 zile? Am citit undeva \" O alta posibilitate acordata de lege de a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de munca Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. Am si eu o mica nedumerire in a rezolva o situatie. La firma unde lucrez, un domn a fost angajat pe perioada determinata de 3 luni, cu perioada de ... (vezi toată discuția)