avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... OUG nr. 94/2010 - plata contributiei de asigurari ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

OUG nr. 94/2010 - plata contributiei de asigurari sociale

Buna ziua

Am si eu o nelamurire in ceea ce ppriveste aplicarea Ord. 94/2010. Sunt foarte interesat de completarea unei perioade lipsa din activitate si deci, intregirea stadiului de cotizare. Exista posibilitatea ca in cazul in care semnez un contract cu Casa de pensii sa fiu nevoit apoi sa platesc si cotizatia la sanatate? Ma gandesc ca in goana statului dupa bani sa nu se considere ca am fost salariat si deci sa platesc si sanatatea!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:59, 4 Decembrie 2010
Nu exista aceasta posibilitate. OUG nr. 94/2010 reglementeaza numai plata contributiei de asigurari sociale. Perioadele pentru care, in conditiile prevazute de acest act normativ, se achita CAS, se considera stagiu de cotizare in sistemul public de pensii.

Perioadele pentru care se incheie un contract de asigurare sociala in conditiile OUG nr. 94/2010 sau in conditiile Legii nr. 19/2000 nu sunt perioade in care asiguratii au avut calitatea de salariati.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contributii sociale pensie ariana03 ariana03 Buna ziua, as dori parerea d-voastra referitor la urmatoarea situatie: mama mea are vechime pe cartea de munca 13 ani si 7 luni vechime si, intrucat stagiu ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata in 2011 iulia bumbu iulia bumbu Sunt femeie ,am 23 de ani si 10 luni de munca,sunt nascuta in octombrie 1952 si doresc sa ma pensionez anticipat dar nu stiu daca pot plati retroactiv 5 ani ... (vezi toată discuția)