avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie ca la carte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie ca la carte

Buna ziua,

Angajatoul la care lucrez e putin mai mult decat special. Are unele particularitati pe care nu le-am intalnit in alte firme. Cred ca daca ar fi dupa sefii mei ar trebui sa-i anunt de cate ori ma duc la toaleta.
As vrea sa stiu cum pot sa sa-mi pot da demisia fara sa existe nici un dubiu asupra acestui fapt (sa nu recunoasca ca a primit cerere mea de demisie si sa nu vrea sa-mi dea decizia de terminare a contractului de munca).
Din cate am inteles, in cadrul firmei in care lucrez zilele de concediu neefectuate intr-un an se pierd, ele neputand fi efectuate anul urmator sau chiar platite.
In cazul terminarii contractului de munca angajatorul trebuie sa plateasca zilele de concediu neefectuate (am citit in codul muncii si deasemenea mi s-au platit zilele de concediu neefectuate la locul de munca anterior).
Ce trebuie sa fac in cazul in care angajatorul nu mi le plateste?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 5 Decembrie 2010
In cazul in care nu vi le plateste, puteti sesiza ITM-ul si/sau sa deschideti o actiune in instanta.

Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Refuzul angajatorului de a o accepta, nu are relevanta juridica; salariatul poate face dovada remiterii ei prin martori sau prin inscris;
Este de recomandat ca, in situatia in care angajatorul refuza inregistrarea demisiei, salariatul sa o trimita printr-o scrisoare recomandata sau alta modalitate care sa ii probeze existenta .
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca nu vi le plateste adresa-ti-va in instanta
eu nu vreau sa ajung in instanta.
Vreau ca in atunci cand voi incheia contracul cu angajatorul sa mi se acorde toate drepturile salariale conform contractului de munca.
In cazul in care nu mi se vor acorda vreau sa stiu ce posibilitati am in rezolvarea amiabila a problemei.
Pai daca nu vi le platesc de buna voie( legea e clara pentru toti) ce sanse sa mai aveti pe cale amiabila:-/?Poate sa incercati sa negociati ceva mai putin
nicoletabr22 a scris:

eu nu vreau sa ajung in instanta.
Vreau ca in atunci cand voi incheia contracul cu angajatorul sa mi se acorde toate drepturile salariale conform contractului de munca.
In cazul in care nu mi se vor acorda vreau sa stiu ce posibilitati am in rezolvarea amiabila a problemei.


Decat sa vorbiti cu acesta ..asta este singura posibilitate pe cale amiabila , iar in caz de refuz sunt celelalte variante : ITM-ul si/sau instanta de judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna & preaviz Snoopy Snoopy Buna ziua, as avea o nelamurire. Sunt in preaviz - de 30 de zile, desi nu detin functie de conducere, dar atatea zile am trecute in contractul de munca, si ... (vezi toată discuția)
Demisie armiangel12 armiangel12 In urma cu cateva zile mi-am depus demisia.Mentionez ca am inmanat-o personal directorului firmei. Cererea mea de demisie nu a primit niciun numar de ... (vezi toată discuția)
Se inchide activitatea unei firme, ce drepturi are cel care a fost angajat? Mateus21 Mateus21 Daca firma unde a lucrat persoana se inchide, exemplu pe 01.09.2013, pe langa salariul de pe ultima luna, patronul trebuie sa ii plateasca si banii de ... (vezi toată discuția)