avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort germania copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort germania copii

Buna ziua din nou,

sunt casatorita de 4 ani cu cetatean canadian/ britanic, domiciliul comun in Germania (hamburg); casatoria efectuata in Romania; avem un baietel de 2 ani, cetatean romana (si va fi canadian); in acest moment am plecat impreuna cu minorul in Romania (fara a ma desparti propriu-zis de sotul meu); as dori sa stiu, in caz de divort, cum pot obtine custodiua copilului (este singurul lucru pe care il vreau de la el!!!). Unde se introduc actele de divort, in Germania (unde a fost domiciliul comun), sau in Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 16:28, 4 Decembrie 2010
Daca copilul domiciliaza in Roania puteti obtine aici custodia...Nu e insa simplu, dar, oricum este mai ieftin ca in Germania...Desigur, trebuie apreciat la situatia concreta.
Casatoria fiind incheiata in Romania, copilul avand cetatenie romana, iar dvs aveti domiciliul actul in Romania, coroborat cu faptul ca sotul domiciliaza in strainatate, puteti introduce actiunea de divort la Judecatoria pe raza careia aveti dvs domiciliu.
Cererea privind desfacerea căsătoriei şi încredinţarea copilului minor o depuneţi în România la Judecătoria care este competentă conform domiciliului dvs. din România. (de exemplu: dacă locuiţi în Bucureşti, sector 1 - o depuneţi la Judecătoria sector 1).
Dacă consideraţi a fi util, vă puteţi angaja un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)
Cum pot divorta de un catatean german ? Conquero Conquero Buna , In 2008 m-am casatorit cu un cetatean german , in Germania. Avem impreuna o fetita , nascuta in 2006 in tara . Copilul poarta numele meu de \" ... (vezi toată discuția)
Divortul in romania StefaniaRa StefaniaRa Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie/ parere in legatura cu speta urmatoare: cetatean german casatorita cu cetatean roman. Dupa 3 ani de locuit ... (vezi toată discuția)