avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prescriere pedeapsa pentru neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prescriere pedeapsa pentru neplata pensiei alimentare

Buna ziua.In cazul in care minorii au deja 20 ani si nu s-a platit niciodata pensia alimentara si nici nu s-a reclamat plata acesteia, se mai poate reclama plata pensiei acum, si sa se calculeze din urma toti anii?sau se prescrie?daca se poate asa ceva in acest caz.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AngelaL , utilizator 20:19, 5 Decembrie 2010
Termenul de prescriptie este de 3 ani. Daca pensia de intretinere este stabilita printr-o hotarare judecatoreasca si minorii care acum au 20 de ani sunt in continuare de studii, pot solicita retroactiv acest drept pentru ultimii 3 ani.
Daca pensia nu a fost stabilita atunci ea poate fi stabilita doar de la data introducerii actiunii si numai pentru cazul in care minorii care acum au 20 de ani sunt in continuare de studii.
Copiii inca studiaza dar nu vor sa ceara in continuare pensia alimentara.In acest caz poate celalalt parinte sa reclame el pensia ? sau trebuie sa o faca copiii? Mentionez ca eu am platit in toti acesti ani pensia alimentara dar nu prin mandat postal cu semnatura de primire din partea celuilalt parinte ci prin transfer de bani prin western union pe numele copiilor.Va multumesc mult pentru amabilitate.:vishenka:
numai copiii sunt in drept sa va actioneze in judecata.
pt pensia restanta, tatal poate recupera pensia pt ultimii 3 ani. in cazul asta, puteti contesta aratand ca ati platit, aveti dovezi in sensul asta
Va multumesc.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pentru majorare pensie alimentara alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua, Va rog daca se poate ca cineva sa raspunda punctual la cateva intrebari, raportat la o chemare in judecata pentru majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)