avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutire TVA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutire TVA

Buna ziua,

la ce se refera scutirea la plata T.V.A. pentru activitatile desfasurate de asociatia de proprietari. Cum se aplica aceasta?

Cheers!
Cel mai recent răspuns: alstmo , utilizator 22:58, 10 Martie 2008
alstmo
Asociatia de propriatari este declarata platitoare de TVA ?????
conform codului fiscal care prevede la
CAPITOLUL III
Persoane impozabile
Persoane impozabile si activitatea economica
Art. 127. - (1) Este considerata persoana impozabila orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice de natura celor prevazute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.
(2) In sensul prezentului titlu, activitatile economice cuprind activitatile producatorilor comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora. De asemenea, constituie activitate economica exploatarea bunurilor corporale sau necorporale in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate.

Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
Asociatiile de proprietari nu sunt platitoare de TVA.
Activitatea asociatiei consta in colectarea intretinerii si distribuirea acestora, precum si de administrare a codomeniului.
Ok, dar ce se intampla cu facurile care sunt emise pe asociatie? Se emit fara TVA? Sau il recupereaza asociatia de la autoritati?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definirea activitãþii independente Alexandru B Alexandru B Dacă activitatea de cultivare a cerealelor a unui producător agricol individual este considerată activitate independentă, specificată la art. 127, din ... (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica avisdevara avisdevara In ce conditii o persoana fizica devine platitoare de tva ? (vezi toată discuția)
Pf tva - vanzare imobil propriu alex.basica alex.basica Buna ziua! O PF inregistrata in scopuri de TVA pentru vanzarea de constructii noi ar dori sa vanda un imobil proprietate personala. In acest caz, vinde cu ... (vezi toată discuția)