avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general definirea activitãþii independente
Discuție deschisă în Contabilitate în general

definirea activitãþii independente

Dacă activitatea de cultivare a cerealelor a unui producător agricol individual este considerată activitate independentă, specificată la art. 127, din Codul Fiscal
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:10, 20 Ianuarie 2010
Dupa cum o prezentati dvs., potrivit Codului fiscal, art.127, este o activitate desfasurata de maniera independenta:
(1) Este considerata persoana impozabila orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice de natura celor prevazute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.
(2) In sensul prezentului titlu, activitatile economice cuprind activitatile producatorilor comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora. De asemenea, constituie activitate economica exploatarea bunurilor corporale sau necorporale in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate.

Din punct de vedere al impozitului pe venit, este considerata @activitate agricola@ - art.71 Cod fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire tva alstmo alstmo Buna ziua, la ce se refera scutirea la plata T.V.A. pentru activitatile desfasurate de asociatia de proprietari. Cum se aplica aceasta? Cheers! (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica avisdevara avisdevara In ce conditii o persoana fizica devine platitoare de tva ? (vezi toată discuția)
Pf tva - vanzare imobil propriu alex.basica alex.basica Buna ziua! O PF inregistrata in scopuri de TVA pentru vanzarea de constructii noi ar dori sa vanda un imobil proprietate personala. In acest caz, vinde cu ... (vezi toată discuția)