avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sala jocuri noroc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sala jocuri noroc

vreau sa deschid o sala de jocuri de noroc. ce conditii trebuie sa indeplinesc si ce implica acest lucru? ce pasi trebuie sa urmez?
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 11:37, 6 Decembrie 2010
Va recomand sa infiintati un SRL pentru activitatile pe care doriti sa le desfasurati.
Documentele necesare pentru inmatricularea unui srl sunt urmatoarele:
- dovada sediului social (contract de comodat sau contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara)
- Act constitutiv (poate fi intocmit la notar, la biroul de asistenta al Registrului Comertului sau la Camera de Comert)
- declaratia asiciatului unic sau al asociatilor din care sa reiasa faptul ca indeplinesc conditiile legale pentru a fi asociati si/sau administratori in societate (la notar)
-dovada depunerii capital social (chitanta de la banca - capital social minim de 200lei)
- specimen de semnatura pentru administrator/administratori
- cerere de inregistrare (formular tip ONRC)
- declaratie model 2 pentru autorizarea activitatilor (formular tip ONRC)
- taxe de registru
Dosarul cu documentele de mai sus se va inregistra la ORC in vederea obtinerii autorizatiilor.
Nagy Noemi
Puteti face si o intreprindere individuala. Detalii gasiti pe www.onrc.ro
Exista o serie de conditii legale, pe care trebuie sa le indepliniti, iar valoarea capitalului social este sensibil mai mare decat cea minima.

Studiati OUG 77/ 2009 - o gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/art...

In acest act normativ sunt enumerate tipurile de activitati denumite generic "jocuri de noroc", sunt stabilite conditiile in care o societate poate dobandi licenta, sau autorizatia necesara desfasurarii unor astfel de activitati, precum si plafonul minim de capital social corespunzator fiecarui tip de activitate.
Organizarea si exploatarea jocurilor de noroc sunt monopol de stat, astfel ca e necesara obtinerea de licenta de organizare a jocurilor de noroc si de autorizatie de exploatare a acestora (de pilda, in cazul jocurilor de tip slot-machine e necesara obtinerea de autorizatie pentru fiecare aparat in parte).
Pentru desfasurarea activitatilor de mai sus, e necesara infiintarea unui SRL, intrucat organizator de jocuri de noroc poate fi doar o persoana juridica (intreprinderea individuala sau un PFA nu sunt persoane juridice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Infiintare firma NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, Rog cine ma poate ajuta cu informatii pertinente referitoare la conditiile care trebuiesc indeplinite pentru infiintarea unei firme specializata ... (vezi toată discuția)
Subiect: intrare in vigoare oug si norme metodologice Bogdan Frunza Bogdan Frunza Salutare! Ma omoara OUG 77/2009. Cand intra in vigoare, daca pe net apare in M Of 439/26.06.2009 iar pe hartie apare publicata abia luni, 29.06.2009? daca ... (vezi toată discuția)