avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subiect: intrare in vigoare oug si norme metodologice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subiect: intrare in vigoare oug si norme metodologice

Salutare!
Ma omoara OUG 77/2009. Cand intra in vigoare, daca pe net apare in M Of 439/26.06.2009 iar pe hartie apare publicata abia luni, 29.06.2009? daca unele chestiuni din oug pot fi facute bine abia dupa ce apar normele metodologice, de ce astea apar in 30 de zile dupa oug? pana atunci, cum aplic eu ordonanta? sunt cateva chestiuni esentiale pe care sper sa le detalieze astia in normele metodologice, care cica vor apare in 30 de zile(adica maxim 31.07.09) - ex.: personal utilizat pe baze contractuale = ce fel de contracte? de munca, mandat, conventie civila, prestari servicii, exista pfa-uri in domeniul asta? pana la ce data va trebui majorat capitalul social? taxele pe slot machine, din art 29 alin 8, de cine sunt platite daca am un ctr de asociere in participatiune pt exploatarea lor iar eu nu sunt proprietar? plateste si proprietarul si/sau utilizatorul si/sau ambii?
va rog sa exprimati orice punct de vedere. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Frunza , Consilier juridic 13:37, 30 Iunie 2009
a cui e initiativa asta cu reclama la honda?
ma enerveaza sa vad honda trading cand eu astept un raspuns
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Bogdan Frunza, Consilier juridic
OUG nr. 77/2009, elaborata de Ministerul Finantelor Publice, vizeaza, in esenta, doua aspecte: actualizarea taxelor percepute, care erau nemodificate din anul 2000 si reducerea evaziunii fiscale in acest domeniu prin impunerea unor masuri si garantii suplimentare.
Asadar , prin acest OUG sunt actualizate taxele aferente obtinerii licentei de organizare a jocurilor de noroc, precum si taxele pentru acordarea autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc.
Se poate merge pe contract individual de munca , pe baza de prestari servicii.
Exista PFAuri in domeniul acesta daca realizeza fapte de comert (activitati de productie, activitati de comert, organizarea de spectacole culturale, sportive, distractive, activitati de intermediere...

In momentul in care doriti sa obtineti licenta trebuie sa faceti dovada majorarii capitalului social.
Capitalului social minim pentru acordarea licenţei de organizare a jocuruilor de noroc va fi majorat pentru firmele care organizează pariuri mutuale de la 500.000 la 1.000.000 de lei, iar pentru cele cu pariuri în cotă fixă de la 300.000 lei la 1.000.000 de lei. În cazul cazinourilor, capitalul minim va urca de la 100.000 lei la 1.000.000 lei.

Nivelul minim de capital pentru organizatorii de jocuri loto şi pentru cei care organizează jocuri bingo în săli de joc va fi de 2.000.000 lei, respectiv 100.000 de lei., valori nemodificate.

Capitalul social minim pentru organizarea de jocuri de tip slot-machine va fi redus de peste trei ori, de la 100.000 de lei la 30.000 de lei.

Totodată, organizatorii vor fi obligaţi să constituie un fond de garanţie pentru acoperirea riscului de neplată a obligaţiilor faţă de bugetul general consolidat.
Licenţa de organizare a jocurilor de noroc este valabilă 5 ani de la data acordării, în timp ce autorizaţia de exploatare trebuie reînnoită anual.







Multumesc frumos!
La bazele contractuale ale personalului, am o nelamurire: in cazul in care societatea organizatoare(sa zicem Loteria Romana) incheie un ctr de mandat cu alte persoane juridice, pentru desfasurarea activitatii de pariuri sportive, care sunt bazele contractuale intre organizator si personal? cum se poate clarifica asta?
In cazul taxei pe aparate: daca eu am pus in cadrul unui ctr de asociere in participatiune un spatiu comercial si asociatul meu a adus aparate dejoc, iar profitul obtinut se imparte la 2, cine plateste garnatia pe aparat? proprietarul-250ron, eu-500ron sau amandoi?
merci!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La aparatele pocker platesc taxe, licente? ContSters330987 ContSters330987 La aparatele (jocuri de noroc pentru pocker) platesc taxe pentru fiecare aparat in parte ? Ex . Am 30 de aparate ce taxe trebuie sa platesc ? (vezi toată discuția)
Intrare in vigoare oug si norme metodologice Bogdan Frunza Bogdan Frunza Salutare! Ma omoara OUG 77/2009. Cand intra in vigoare, daca pe net apare in M Of 439/26.06.2009 iar pe hartie apare publicata abia luni, 29.06.2009? daca ... (vezi toată discuția)
Sala jocuri noroc nelutugin nelutugin vreau sa deschid o sala de jocuri de noroc. ce conditii trebuie sa indeplinesc si ce implica acest lucru? ce pasi trebuie sa urmez? (vezi toată discuția)