OUG nr. 77/2009, elaborata de Ministerul Finantelor Publice, vizeaza, in esenta, doua aspecte: actualizarea taxelor percepute, care erau nemodificate din anul 2000 si reducerea evaziunii fiscale in acest domeniu prin impunerea unor masuri si garantii suplimentare.
Asadar , prin acest OUG sunt actualizate taxele aferente obtinerii licentei de organizare a jocurilor de noroc, precum si taxele pentru acordarea autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc.
Se poate merge pe contract individual de munca , pe baza de prestari servicii.
Exista PFAuri in domeniul acesta daca realizeza fapte de comert (activitati de productie, activitati de comert, organizarea de spectacole culturale, sportive, distractive, activitati de intermediere...
In momentul in care doriti sa obtineti licenta trebuie sa faceti dovada majorarii capitalului social.
Capitalului social minim pentru acordarea licenţei de organizare a jocuruilor de noroc va fi majorat pentru firmele care organizează pariuri mutuale de la 500.000 la 1.000.000 de lei, iar pentru cele cu pariuri în cotă fixă de la 300.000 lei la 1.000.000 de lei. În cazul cazinourilor, capitalul minim va urca de la 100.000 lei la 1.000.000 lei.
Nivelul minim de capital pentru organizatorii de jocuri loto şi pentru cei care organizează jocuri bingo în săli de joc va fi de 2.000.000 lei, respectiv 100.000 de lei., valori nemodificate.
Capitalul social minim pentru organizarea de jocuri de tip slot-machine va fi redus de peste trei ori, de la 100.000 de lei la 30.000 de lei.
Totodată, organizatorii vor fi obligaţi să constituie un fond de garanţie pentru acoperirea riscului de neplată a obligaţiilor faţă de bugetul general consolidat.
Licenţa de organizare a jocurilor de noroc este valabilă 5 ani de la data acordării, în timp ce autorizaţia de exploatare trebuie reînnoită anual.
Multumesc frumos!
La bazele contractuale ale personalului, am o nelamurire: in cazul in care societatea organizatoare(sa zicem Loteria Romana) incheie un ctr de mandat cu alte persoane juridice, pentru desfasurarea activitatii de pariuri sportive, care sunt bazele contractuale intre organizator si personal? cum se poate clarifica asta?
In cazul taxei pe aparate: daca eu am pus in cadrul unui ctr de asociere in participatiune un spatiu comercial si asociatul meu a adus aparate dejoc, iar profitul obtinut se imparte la 2, cine plateste garnatia pe aparat? proprietarul-250ron, eu-500ron sau amandoi?
merci!