avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare nevoluntara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare nevoluntara

Tatal meu sufera de episod maniacal de cel putin 6 luni dar refuza internarea si acceptarea bolii.Este un pericol atat pentru el cat si pentru cei ce vin in contact cu el.Are nevoie de tratament, dar singur nu si-l administreaza, iar din spital a plecat deja de 2 ori.Singura alternativa este internarea nevoluntare, aceasta fiind si recomandarea medicilor, dar nu stiu care este maniera prin care se ajunge aici. Ce anume trebuie sa fac astfel incat sa se faca e evaluare a starii lui si sa se decida internarea ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Eva Fekete , Avocat 21:22, 6 Decembrie 2010
Parcurgeti succesiv etapele medic de familie,medic specialist ,comisie medicala
daca aveti posibilitatea, duceti-l direct la camera de garda (triaj) a spitalului de psihiatrie. altfel, cand e in criza, chemati salvarea
ART. 114 cod penal
Internarea medicală
Când făptuitorul este bolnav mintal ori toxicoman şi se află într-o stare care prezintă pericol pentru societate, se poate lua măsura internării într-un institut medical de specialitate, până la însănătoşire.
Această măsură poate fi luată în mod provizoriu şi în cursul urmăririi penale sau al judecăţii.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
Eva Fekete, Avocat
In speta de fata persoana nu este faptuitor sau cercetat in cauza penala
Din moment ce e pericol pentru el si cei din jur, cred ca o plangere penala ar rezolva problema si ar deveni faptuitor;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea la tratament medical si internarea medicala kosmin87 kosmin87 Buna seara. As dori sa supun atentiei dumneavoastra o chestiune in care va rog respectuos sa ma ajutati cu o opinie de specialist. Care sunt noutatile aduse ... (vezi toată discuția)
Art 113/cp olga2011 olga2011 in urma unor cercetari penale un amic a fost scos de sub urmarire penala pe motiv de boala[expertiza demonstreaza ca a fost lipsit de discernamint la ... (vezi toată discuția)
Internare alcoolic/bolnav psihic prin ordin judecatoresc. ContSters181793 ContSters181793 Tatal meu este de aproximativ 15 ani alcoolic. A distrus casa in nenumarate randuri (spart, aruncat pe geam tot ce se putea), ne-a dat afara de cateva ori si ... (vezi toată discuția)