Cum pot obtine dreptul de proprietate in cazul in care un parinte e decedat si celalalt nu este in grad de a lua decizii?(In urma unui accident vascular in 2007, suferit de catre parintele ramas in viata, am fost avertizata de catre medici ca va ajunge la dementa. Am pierdut deja o proprietate din cauza ca a fost inselat.).Am si un frate.
Va multumesc anticipat
Va trebui să dezbateţi succesiunea după părintele decedat. Soţului supravieţuitor i se va institui o curatelă dar pentru aceasta trebuie să vă adresaţi serviciului de asistenţă socială din cadrul primăriei pe raza căruia are domiciliul. Adresaţi-vă unui birou notarial şi veţi primi toate lămuririle necesare cu privire la dezbaterea succesiunii. Mult succes şi sănătate vă doresc.
Intai de toate trebuie sa obtineti curatela asupra parintelui in viata si in felul acesta veti putea evita sa mai fie pacalit. Proprietatea o puteti dobandi prin cerificatul de mostenitor..
Situatia este mai complicata odata pentru ca nu s-a dezbatuut succesiunea de pe urma parintelui decedat, iar cu privire la acest lucru sunt multe aspecte de discutat(daca s-a acceptat succesiunea in termenul de 6 luni expres sau tacit si multe altele...), apoi celalalt parinte trebuie pus sub interdictie datorita inalienabilitatii si trebuie instituita si curatela. Si nu unui birou notarial va adresati intrucat acesta nu are competenta de a solutiona curatela si interdictia, ci doar daca va intelegeti toti cei trei mostenitorii sa dezbateti succesiunea, dar cu siguranta nu se poate acest lucru intrucat cred ca tocmai aici este problema nu va intelegeti si probabil ca fratele a si fost cel care a profitat de starea mamei dvs. Apelati la un avocat ca sa discutati intreaga situatie sub toate aspectele si implicatiile.
Av. Zodila Elena
[editat de admin: va rog sa nu mai prezentati siteul dvs. la finalul mesajelor]