avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz de demisie 20 zile in loc de 15?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz de demisie 20 zile in loc de 15?

M-am alertat zilele trecute cand am vazut la Realitatea un show despre un nou cod al muncii, in care era vorba despre extinderea preavizului in caz de demisie de la 15 zile la 20 zile calendaristice.

Nu am reusit sa ma lamuresc: chestia asta a intrat deja in vigoare? Sau intra mai tarziu?
Daca sunt angajat si vreau sa dau preaviz saptamana asta, ii spun sefului? Ca nu mai vin la munca de azi in 15 zile sau in 20 zile?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 6 Decembrie 2010

Dvs. daca aveti in contract 15 zile o sa respectati clauza din contract care prevede un preaviz de 15 zile.
Acum totul este la nivel de discutii in ceea ce priveste noul Cod al muncii.
De fapt nu este un cod nou ci el probabil va fi modificat in cateva puncte.
Pana atunci ramane valabil ce avem.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Va multumesc pentru raspuns! M-am linistit!
adamantium2010 a scris:

M-am alertat zilele trecute cand am vazut la Realitatea un show despre un nou cod al muncii, in care era vorba despre extinderea preavizului in caz de demisie de la 15 zile la 20 zile calendaristice.

Nu am reusit sa ma lamuresc: chestia asta a intrat deja in vigoare? Sau intra mai tarziu?
Daca sunt angajat si vreau sa dau preaviz saptamana asta, ii spun sefului? Ca nu mai vin la munca de azi in 15 zile sau in 20 zile?

Va multumesc anticipat.

Aceea este o propunere de modificare a Codului Muncii ... daca va dati demisia , preavizul este de 15 zile pentru functii de executie si de 30 de zile pentru functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a schimbat preavizul in cazul demisiei???(posturi de executie) corina.trandafir corina.trandafir S-A SCHIMBAT PREAVIZUL IN CAZUL DEMISIEI PTR FUNCTIILE DE EXECUTIE , LA 20 DE ZILE CALENDARISTICE DACA DA IN BAZA CARUI ACT NORMATIV? (vezi toată discuția)
Preavizul onciuadrian onciuadrian Buna as vrea daca se poate sa ma lamuriti in ceea ce consta preavizul deoarece am o nedumerire. Aceasta ar fi: timp de 4 ani am lucrat la un exchange valutar ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz: "conform codului muncii" Ana_Pentalog Ana_Pentalog Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care in contractul meu individual de munca scrie, in cazul demisie, \"termenul de ... (vezi toată discuția)