avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constuituire dr de propr - legile din 1947
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constuituire dr de propr - legile din 1947

- inainte de 1989 X a vandut lui o casa cu teren.

Probabil sub imperiul legilor din '74 terenul a trecut , in parte in proprietatea statului ( sau a mun bucuresti) , in proprietatea lui Y trecand doar constructia + terenul de sub constructie.

In momementul de fata Y ar trebui sa se adreseze Consiliului General al Mun Buc ptr. a i se constitui dreptul de proprietar si al terenului pe care doar l-a posedat.

Corect ?
cererea si documentatia la ordinul prefectului poate fi depusa oricand neexitand un termen de decadere , dealtfel exixta si jurisprudenta in cauze similare.
in concluzie,

1. ptr. depunerea cererii si a documentatiei aferente nu exista termen de decadere !?

2. crr. se depune la Primaria de sector - subcomisia de fond funciar , la cea a Capitalei - comisia de fond funciar, sau direct la prefectura ?

3. poate imi indicati cateva spete similare

Multumesc
1. Nu.
2. Primaria de sector.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de decadere legile proprietatii iu1ian iu1ian Un rezumat al acestor termene de decadere gasim la ... (vezi toată discuția)
Terenul pe care este contruit blocul dpaunit dpaunit Buna ziua! am vrea sa cumparam un apartament din 1994 construit de icral deci nu in regim privat. nelamurirea noastra este ca in precontract se stipuleaza ca ... (vezi toată discuția)