avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire legala care sunt cotele partilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire legala care sunt cotele partilor?

Tatal moare si lasa sotia cu care nu are copiii si 3 copiii din alta casatorie cum se imparte apartamentul de 2 camere???Apartament cumparat de parinti impreuna de tata si sotia din cea de-a doua casatorie.???
Cel mai recent răspuns: claudiughebauer , utilizator 14:58, 9 Decembrie 2010
Da cred ca asa este insa asta se intampla daca se deschide mostenirea insa termenul de 6 luni qa trecut demult.
Mai mult de atat exista o vanzare-cumparare cu uzufruct pt cei 2 sotii ,pe apartament dinainte de moartea tatalui,v-c care sa facut de cei doi soti nepoatei tatalui,acesta este acum decedat si nepoata sta cu bunica in acest apartament,bunica care tot spune ca o da afara pe nepoata din apartament.
Tinand cont ca bunicul a murit poate bunica sa o dea afara pt ca sa redus la jumatate dreptul de uzufruct ?
Nepoata a facut si imbunatatiri in apartament de g-f,termopane,mobila etc
Incercati sa expuneti problema un pic mai limpede.

In primul mesaj intrebati cum se imparte apartamentul cumparat de soti, dupa moartea unuia dintre ei (tatal).
Dar din ultimul mesaj se intelege ca sotii au vandut apartamentul unei nepoate ...cu drept de uzufruct in favoarea ...!?! ..cui?
Ce treaba are bunica cu povestea asta?
Nu vorbiti despre unul si acelasi apartament in primul si ultimul mesaj?

Caci daca defunctul (tatal) si sotia sa au vandut ceea ce aveau (apt.), atunci ...mortul nu mai avea ce sa lase din acest apt. si prin urmare nici ce sa se imparta.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
romascanu, moderator
Varianta cu apart. vandut este reala,partea cu succesiunea am intrebat ca idee sa stiu ce se intampla daca nu era vanzare si se ajungea la succesiune.
merci
speta este astfel:
bunicii fac in timpul vietii in 2005 contr. v-c cu uzufruct pe timpul vietii lor pe apartament care l-au vandut nepoatei,bunicul decedeaza,bunica ramane in viata si sta in acelasi apart.cu nepoata care a facut si imbunatatiri la apart.
Bunica poate desfiinta contractul de v-c tinand cont ca bunicul este decedat si in ce conditii?
Se reduce uzufructul pe apart. doar in favoarea bunici ,bunicul fiind decedat pt ca nepoata sa locuiasca mai departe in apart.fara sa o ameninte bunica zilnica ca o evacueaza?Adica are nepoata dreptul sa foloseasca jumatate din apart,respectiv o camera,fara sa lezeze dreptul bunici de uzufruct cre foloseste a doua camera inclusiv dependinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire danyy4 danyy4 Am o antrebare la care va multumesc pentru orice raspuns.Treaba sta cam asa:Sotiei mele i-a murit tatal,care era recasatorit si avea o fiica cu noua ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionclaudiu ionclaudiu este situatia in care sunt 2 bunici ,bunica nu are copii cu bunicul si nici copiii din alta casatorie,acesta fiind la a doua casatorie are 3 coppii din prima ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire marryy_lm marryy_lm multumesc anticipat celui care ma poate scoate dintr-un mare impas;am urmatoarea situatie: doi soti cumpara in timpul casatoriei un apartament.sotul a decedat ... (vezi toată discuția)