O firma care furnizeaza serviciul de termoficare (incalzire) nu mi-a trimis timp de 20 de ani factura de termoficare. Din 2007 pana in 2010 sunt adus in instanta de 3 ori. De 2 ori sunt respinsi ca nu au facut dovada facturilor si existenta debitului. A treia oara sunt acceptati, facturile prezentate fiind tiparite in 2010 pentru anii 2007, 2008, 2010 si sustin ca aceste facturi au fost trimise si primite de mine (fals).
Daca nu am stiut cat am de platit decat atunci cand am avut timp sa ma deplasez la ei si atunci aflu de sumele mari si penalitati, ce vina am ca ei nu emit facturi? Este corect ca au tiparit facturi pentru 3 ani in urma si sustin ca au distribuit aceste facturi la timpul lor?
Trebuie sa faca dovada trimiterii facturilor-banuiesc cu au fost trimise cu posta.La posta se depun borderouri de insotire a acestor facturi.Fara sa cunosc amanuntele, pot doar sa va spun ca netrimiterea facturilor nu va exonereaza de plata.
Dumneavoastra vreti sa spuneti ca ati beneficiat de un serviciu respectiv incalzire dar nu ati stiut ca trebuie sa-l platiti deoarece nu vi s-au trimis facturile.
In momentul cand ati incheiat contractul era stipulat ca plata serviciilor utilizate se face lunar.
Deci din momentul in care ati semnat contractul trebuia sa depuneti diligenta necesara sa si platiti facturile.
Intelegem o factura , doua dar 3 ani sa nu stii ca ai de plata pentru un serviciu prestat este prea tras de par.
Afirmatia este corecta, intrebarea este: cat am consumat si cat trebuie sa platesc? Atat timp cat clauza de instiintare in 30 de zile nu sa facut de catre ei, care este partea mea de vina?
Daca in contractul initial incheiat nu a fost stipulata nici o suma ce ar trebui platita lunar, atunci nu aveti de unde sti cat aveti de platit. Furnizorul este obligat sa va faca citirea sau sa va solicite sa transmiteti citirea, iar apoi sa va trimita factura.
Furnizorul are obligatia sa dovedeasca ca a trimis facturile (scrisoare recomandata cu confirmare de primire).
Daca poate face aceasta sunteti bun de plata, inclusiv penalitati si tot tacamul.
Daca furnizorul nu poate dovedi ca facturile v-au fost remise si le-ati primit, atunci va ramane doar obligatia sa achitati facturile fara penalizari sau alte sanctiuni. Pentru facturile care deja sunt prescrise (mai vechi de 3 ani) nu mai aveti obligatia de plata.