avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati de la furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati de la furnizori

Buna ziua,

Am o problema referitoare la penalitatile de la furnizori, mai exact energie termica incalzire.
Societatea ne-a trimis o notificare prin care ne dadea termen pentru plata penalitatilor.
Noi suntem o echipa noua la asociatie. Am analizat si am vazut ca acele penalitati sunt de prin 2002,2003,2004.., iar data de achitare afisata de ei este de 30.11.2006 pentru toate facturile achitate cu intirziere si e incorecta,fara sa fie specificat nr.zile intirziere, coef...etc. Am trimis raspuns prin care am aratat neconcordantele si am specificat ca pe centralizatorul trimis figureaza si o suma totala care este prescrisa, mai mult pentru perioada respectiva asociatia nu are nici un contract incheiat, deoarece asociatia a facut obiectiuni, iar furnizorul a uitat sa mai trimita contractul. Asa ca de prin 2004 si pina in nov.2007, la aspciatie nu am gasit nici un contract, iar furnizorul nu a dat nici un raspuns in acest sens. Acum a trimis somatie de plata, noi nu am semnat-o. Am mai gasit in evidentele asociatiei si confirmari de sold trimise de furnizor, dar pe care cei din conducerea asociatiei nu le-au recunoscut motivindu-se ca nu este contract. Nu exista nici un litigiu intre parti. Ne poate obliga la plata ? Ar avea cistig de cauza in instanta?
Noi am vrea sa incercam sa le achitam pe cele care nu sunt prescrise si care se afla in perioada de contract, dar nu ne-au dat situatia pe facturi cu data exacta de achitare, cu nr.zile intirziere, etc...
Multumesc anticipat.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Dorina56 , utilizator 09:02, 13 Februarie 2009
In mod normal ar fi trebuit sa va cheme la o conciliere directa inainte de a va actiona in instanta. In masura in care lucrurile stau exact asa cum spuneti dvs, atunci cred ca solutia este sa va aparati in instanta in momentul in care va vor actiona furnizorii. Mai intai va trebui sa solicitati un calcul exact al debitului si penalitatilor, cu indicarea exacta a facturilor in baza carora au fost calculate aceste penalitati, documentul/ contractul in care se prevede cuantumul penalitatilor, etc. Apoi va aparati raportat la debitele prescrise, debite care nu mai pot fi solicitate. Daca totusi exista un contract, in al carui continut este prevazut cuantumul penalitatilor, atunci va trebui sa vedeti un desfasurator exact al facturilor si platilor, iar de aici sa trageti concluzii raportat la debitele prescrise. Succes!
Multumesc.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie eufortune eufortune in ce ordine se inregistreaza platile datoriilor fata de asociatie, in conditiile in care restantierul accepta numai sume egale cu cheltuielile din luna ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza furnizorii de utilitati datoriile de la asociatia de proprietari? merepere merepere pe scurt: am patit-o cu administratora. asociatia are datorii mari la RADET. am facut esalonari insa nu toti proprietarii platesc pe motiv ca vor gasi metode ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)