avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Act de vanzare-cumparare urmat de donatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Act de vanzare-cumparare urmat de donatie

As dori sa stiu daca firma X achizitioneaza un bun si ulterior il doneaza catre o terta persoana fizica, ce se intampla cu TVA-ul acelui bun. Se mai deduce din datoriile catre stat?
TVA-ul se reduce, numai ca aici e problema ca firma nu are voie sa faca gratuitati si asta s-ar putea sa-l coste scump pe administrator.
O societate comerciala nu poate efectua decat acele actiuni acre sunt prevazute in obiectul de activitate; este vorba despre principiul specializarii capacitatii de folosinta: "Art. 34/Decretul nr. 31/1954 - Persoana juridică nu poate avea decît acele drepturi care corespund scopului ei, stabilit prin lege, actul de înfiinţare sau statut. Orice act juridic care nu este făcut în vederea realizării acestui scop este nul."
Donatia nu intra in niciun caz in afera de activitati permise unei societati comerciale, motiv pentru care acest act de donatie va fi nul absolut.
Si pe langa asta, se vor intreba de ce s-a procedat asa... A! intelegem... TVA... :D
Si mai urmeaza ceva cercetari pentru evaziune fiscala... #-o Nici nu e nevoie de multe ca sa o dovedeasca, ceva prezumtii si actele...
Mare grija!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie voicu loredana voicu loredana buna ziua.Am un teren pe societate,pot sa fac un act de donatie pentru mine,ca persoana fizica ,in vederea construirii unei case,pentru ca daca construiesc ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de folosinta a pj ariam ariam Care este opinia voastra cu privire la urmatoarea speta privind interppretarea prevederilor art. 34 din Decretul Lege 31/1954: Avand in vedere ca "Persoana ... (vezi toată discuția)
Donatie firma user29 user29 Buna ziua, Firma noastra se ocupa cu productia unui joc boardgame. Daca donam cateva jocuri pentru a se vinde in cadrul unui eveniment, iar banii vor fi ... (vezi toată discuția)