avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

buna ziua.Am un teren pe societate,pot sa fac un act de donatie pentru mine,ca persoana fizica ,in vederea construirii unei case,pentru ca daca construiesc casa pe societate,ma omoara impozitele.multumesc
Cel mai recent răspuns: voicu loredana , utilizator 11:19, 21 Ianuarie 2011
Un asemenea act este nul absolut.
Societatea comerciala se supune in toata activitatea sa principiului specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice (instituit prin art. 34 din decretul 31/1954): ŢPersoana juridica nu poate avea decit acele drepturi care corespund scopului ei, stabilit prin lege, actul de infiintare sau statut. Orice act juridic care nu este facut in vederea realizarii acestui scop este nul."
Cu alte cuvinte donatia de imobile nu se afla in obiectul de activitate al societatii dumneavoastra.
Exista o serie intreaga de modalitati pe care le aveti la dispozitie ca sa treceti terenul respectiv din patrimoniul societatii in patrimoniul personal.
una dintre cele multe modalitati si cea mai buna?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare urmat de donatie ContSters38557 ContSters38557 As dori sa stiu daca firma X achizitioneaza un bun si ulterior il doneaza catre o terta persoana fizica, ce se intampla cu TVA-ul acelui bun. Se mai deduce din ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de folosinta a pj ariam ariam Care este opinia voastra cu privire la urmatoarea speta privind interppretarea prevederilor art. 34 din Decretul Lege 31/1954: Avand in vedere ca "Persoana ... (vezi toată discuția)
Scopul societatii comerciale si obiectul de activitate eugen82 eugen82 va rog opinii : art.34 din decretul 31/1954: Persoana juridica nu poate avea decat acele drepturi care corespund [u]scopului[/u] ei, stabilit prin lege, ... (vezi toată discuția)