avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternal

buna ziua
dupa cum probabil stiti actualii guvernanti vor sa reduca indemnizatia de crestere a copilului de la 85% din salariu ( dar nu mai mult de 4000 lei ),la maximum 1500 lei.
cand m am hotarat sa am un copil, mi am facut si un calcul economic, iar cei 85% din salariu imi asigura mie si copilului un trai decent pe o perioada de 2 ani de zile!
acum cu actuala suma asigurata de stat , nu imi mai ies socotelile!
am vreo sansa sa castig un proces intentat statului? adica eu cer sa raman cu aceeasi bani pana implineste copilul 2 ani!
aceasta masura daca se adopta luna asta , in decembrie adica, ar trebui sa intre in viguare in luna a 7-a ( a 8-a ) a anului urmator, adica daca ma ramai insarcinata in luna ianuarie 2011, sa sti ce te asteapta peste 9 luni
multumesc!
adi m.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:41, 6 Decembrie 2010
asteptati sa vedeti mai intai daca reduc guvernantii indemnizatia. oricum sanse ar fi sa ii dati in judecata pe principiul neretroactivitatii legii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei pentru cei 2 ani de crestere a copilului GAGI GAGI Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine la acest calcul tinand cont ca salariul meu de incadrare este 1500 lei pe parcursul celor 12 luni premergatoare ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, vreau sa raman insarcinata anul acesta si m-ar interesa cateva lucruri. am 2 joburi , ambele cu carte de munca si ambele varsa taxele si impozitele ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pe legea privind reorganizarea...... Ferrari Ferrari Personal bugetar Zilele libere fara plata nu vor afecta indemnizatia de crestere a copilului 2009-09-11 12:48 Avocatnet.ro Acordarea de zile libere fara ... (vezi toată discuția)