avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... anonima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

anonima

Exista posibilitatea, ca in minunata noastra tara, diferite organisme, sa efectueze "anchete" care au la baza "denunturi" anonime. Scrisori nesemnate, sau semnate generic "oameni de bine" (este numai un exemplu) genereaza reactii in lant. Este legal sa se dea curs acestor anonime? In situatia in care, anonima se constata a fi fost nefondata, cum poate fi tras la raspundere "anonimul", avnd in vedere ca in astfel de situatii, de foarte multe ori cinstea unor oameni este pusa la indoiala, se fac acuzatii indirecte, iar imaginea in fata unor colegi si a sefilor este grav afectata.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:16, 12 Martie 2008
multumesc mult pentru ajutor
Sunt de acord, insa nu se plica altceva in domeniul legii penale? Adica organele de cercetare penala se pot sesiza oricum, nu? Si din presa, oricum.
Au obligatia de a cerceta orice indiciu ca o infractiune s-a produs, nu?
Se mai aplica legea cu pricina?
Caci eu nu vad nicio referire la cercetari penale aici. Mai mult, unele chestiuni chiar contravin legii penala (de exemplu, dupa rezolvarea plangerii, a doua e clasata; or, in penal, aceasta a doua poate avea un anumit efect juridic, de la caz la caz, nu se poate clasa direct de departamentul care raspunde de corespondenta fara a fi atasata la dosar, verificat ce efect are...).

Sper sa nu fi spus aberatii, ca nu mai am tangenta cu penalul, dar... nu vi se pare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt anonim? alinaaa alinaaa :training: cum poate fi "dat in gat" cineva care a falsificat o semnatura si stampila fara sa se prinda nimeni cine i-a facut-o? sa presupunem ca hartia ... (vezi toată discuția)
O petitie nesemnata poate fi considerata anonima? MIXAM MIXAM Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de ... (vezi toată discuția)
Sesizare anonima buna ziua! cum pot depune o sesizare anonima ... vitalsmart vitalsmart Sesizare anonima Buna ziua! Cum pot depune o sesizare anonima care sa nu fie clasata. Petitiile anonime sunt clasate in baza unei legi, lege care permite ... (vezi toată discuția)