avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare / donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare / donatie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste rezolvarea urmatoarei situatii: Bunica mea doreste sa cumpere un apartament pe care sa mi-l lase astfel incat nici sora mea si nici sotul sa nu aiba vreodata dreptul la ea. Mentionez ca bunica mea are doar un singur copil - pe mama mea, care este intru totul de acord cu acest lucru cu atat mai mult cu cat sorei mele i-au facut casa parintii mei.

Avand in vedere cele de mai sus, am dori sa stim care este cea mai buna metoda prin care bunica poate cumpara apartamentul si mi-l poate lasa mie, asigurandu-se in acelasi timp si de faptul ca sotul sau sora nu vor putea ridica ulterior pretentii.

Va multumim anticipat pentru ajutor,

Gabriela
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:27, 13 Martie 2008
Buna ziua,

1. Inteleg ca ar fi mai bine ca bunica sa imi doneze banii si apoi sa achizitionez apartamentul pe numele meu. Dar, daca inchei un contract de vanzare-cumparare pe numele meu, avand in vedere ca sunt casatorita, nu ar putea ridica pretentii asupra casei sotul meu, in cazul unui partaj?

2. Bunica nu vrea sa cumpere nici un teren. Pe langa banii cu care vrea sa imi cumpere apartament, mai este si proprietara unui teren, altul decat cel trecut pe numele mamei sub forma de mostenire.

Voi urma sfatul primit pe forum si voi consulta un avocat.

Va multumesc,

Gabriela
1. Nu are drept sotul daca faceti donatia cu cap, la un avocat, sa nu fie donat ambilor soti, ci numai unuia. E bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de drept civil gabriellaro gabriellaro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste cea mai buna modalitate (mostenire, donatie etc) prin care parintii si bunicii mei pot ... (vezi toată discuția)
Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)