avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante vechi de 9 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante vechi de 9 ani

Daca un proprietar a cumparat o garsoniera in mai,anul 2001 şi nu a stiut ca are datorii la asociaţia de proprietari vechiul proprietar cine plateste acum vechiul debit? Mentionez ca asociatia a dat noul prorietar in judecata pentru debitul restant plus penalitatile acumulate din anul 2001. Noul proprietar a platit doar debitele ce au curs dupa luna mai anul 2001.Cum poate fi rezolvata aceasta situaţie?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:52, 9 Decembrie 2010
A
rt 20 din L nr 230/2007
(1)-Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat acea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari
(2)- Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara adeverinta din partea asociatiei de proprietari,care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari

Incercati sa clarificati situatia cu asociatia de proprietari,eventual cu vanzatorul apartamentului
Acum suntem in anul 2010 iar datoriile vechiului proprietar sunt din anul 2001, dupa cum spuneti. Au trecut 9 ani de atunci. Daca asociatia nu a facut demersuri, notificari, somatii, actiuni in instanta in aceasta perioada este posibil ca aceste debite sa se prescrie.
Prezentati-va in instanta si aratati faptul ca nu ati avut cunostinta de aceste debite, solicitand acum prescrierea lor deoarece sunt mai vechi de 3 ani.
Instanta poate hotara respingerea actiunii asociatiei si/sau preciza ca aceste debite se prescriu.
Daca asociatia face dovada ca a afisat aceste debite, ca a facut demersuri pentru recuperarea lor...., procesul poate continua atat cu actualul proprietar cat si prin chemarea in instanta a fostului proprietar. Tot instanta decide.
E o speta interesanta si mult discutata. Spuneti-ne si noua numarul de dosar si unde e arondat procesul ca sa-l urmarim sa vedem cum se solutioneaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanță la întreținere. termen de prescripție? ciradu ciradu Bună ziua. Aș dori lămuriri privind situația următoare. Am un unchi care locuiește într-o garsonieră cf. 3, având o datorie de peste 6000 de lei la ... (vezi toată discuția)
Obligarea proprietarilor la plata restantelor la intretinere a unui chirias plecat din condominium emi69aki emi69aki Buna ziua, Blocul nostru are 4 scari: A, B, C, D, iar asociatia este formata din scarile A, B, D, scara C desprinzandu-se si facand o asociatie separata. La ... (vezi toată discuția)
Prescriptia universal_gelu universal_gelu Am fost concediata, am ramas fara bani si nu puteam sa platesc taxele la asociatia de proprietari. Am solicitat sa ma actioneze in judecata, fiind o situatie ... (vezi toată discuția)