avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RATE NEPLATITE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RATE NEPLATITE

Buna ziua. Am si eu o intrebare ce ma framanta de ceva timp si la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. In anul 2006 am facut un credit pe 10 ani pentru suma de 4000 lei ( intentia era sa se achita mult mai repede), am achitat la el timp de un an de zile dupa care in urma unei tragedii in familie am fost pusa in imposibilitatea de a mai plati. Rata nu era mare dar banii au trebuit redirectionati pentru rezolvarea altor probleme asa ca au trecut de atunci 3 ani fara a se mai face vreo plata. Schimbandu-mi domiciliul nu am avut ocazia sa aflu detalii despre consecintele neplatii ratelor, neprimind nici un plic de la banca.
In prezent sunt angajata si intentionam sa ajung la banca pentru a ma interesa de situatie insa sincer, imi este teama sa o fac pentru ca nu stiu la ce sa ma astept. Stiu ca in general bancile se adreseaza ITM-ului pentru a afla daca angajatul are un loc de munca si pentru a trece la retinerea din salariu insa in cazul meu nu s-a intamplat asta.
M-ar interesa care este valoarea la care se opreste un credit neplatit o perioada atat de lunga de timp ( 3ani). Banuiesc ca nu se pot pune dobanzi si penalitati la nesfarsit.
Stiu ca pe langa alte credite suma este mica dar este o grija care ma apasa si as avea nevoie de un raspuns la intrebarea mea si ce m-ati sfatui sa fac in situatia asta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 07:49, 8 Decembrie 2010
Trebuie mers la banca oricum,cred ca exista posibilitatea unei concilieri , reesalonari , alte sume alte dobanzi...asta daca nu cumva au ganduri de actionare in justitie.Oricum trebuia sa mergeti atunci la banca pentru a anunta sau incerca sa faceti ceva, nu dupa 3 ani.Suna rau dar.... .Bafta maxima!!!
cu putin noroc, datoria e prescrisa.
Datoria se considera prescrisa daca, de la ultima rata din graficul de rambursare s-au scurs minim 3 ani. Altfel, puteti avea surprize cu cesionarea creantei din partea bancii catre o societate de recuperare debite. Probabil, banca a facut ceva demersuri in toti cei 3 ani de lipsa a dialogului cu dvs. Oricum sfatul este sa faceti o vizita bancii si sa vedeti in ce termeni se pune problema creditului dvs care este la restanta de ceva timp. Intr-un fel sau altul veti clarifica situatia dvs. Succes si curaj la intrevedere ... :O
ROSA_25 a scris:

In prezent sunt angajata si intentionam sa ajung la banca pentru a ma interesa de situatie insa sincer, imi este teama sa o fac pentru ca nu stiu la ce sa ma astept. Stiu ca in general bancile se adreseaza ITM-ului pentru a afla daca angajatul are un loc de munca si pentru a trece la retinerea din salariu insa in cazul meu nu s-a intamplat asta.
M-ar interesa care este valoarea la care se opreste un credit neplatit o perioada atat de lunga de timp ( 3ani). Banuiesc ca nu se pot pune dobanzi si penalitati la nesfarsit.

de pus dobanzi si penalitati nu se opresc niciodata... nici daca ar fi sa plece la ei acasa, de unde au venit... cum au inceput sa plece din ungaria, ca si-au "facut plinu'", si nu le convine ca li se supraimpoziteaza, pe buna dreptate, de catre stat, profitu' aberant....

daca va duceti la banca, la ce sa va asteptati?... or sa va ceara banii si or sa va ameninte!
lasati-i pe ei sa faca pe detectivii, cu itm-u'...
B-)

Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie extinctiva Icebox86 Icebox86 am si eu o nelamuirie in legatura cu un overdraft contractat in 2006, in anul 2007 iulie schimbandu-mi locul de munca banca mi-a scos datoria in afara ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat alinra alinra Am un credit de 22.000 CHF,in acest moment am ajuns la 18500 CHF prin achitarea ratelor.Am beneficiat de 2 reesalonari,am vrut sa fac a3-a reesalonare dar rata ... (vezi toată discuția)
Credit restant in euro mariana07 mariana07 Buna ziua, Am luat impreuna cu mama mea un credit in euro pe care intre timp de trei ani nu am mai putut sa il achitam din cauza ca am avut o ... (vezi toată discuția)