avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constatare ilegalitate decizie sanctionare pe cale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constatare ilegalitate decizie sanctionare pe cale penala

Buna seara.
Exista ceva mod de a trage la raspundere angajatorul pentru deciziile de sanctionare emise abuziv si ilegal?
Nu au fost contestate in termenul de 30 zile de la comunicare.
Nu doresc sa cer neaparat anularea lor dar macar sa se constate ca au fost emise ilegal, in mod abuziv bazandu se pe acuzatii false si mincinoase.
Pot dovedii totul cu acte si inscrisuri, incl martori.
Ce cale de atac credeti ca ar fi in masura sa pedepseasca pe acesti infractori?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:29, 10 Decembrie 2010
plangere penala.
athe a scris:

plangere penala.

Plangere penala pentru ce ?

Sunteti angajat in sectorul public sau in sectorul privat ?
In sectorul privat.
La ce fel de acte va referiti(ce contin acestea) si de ce nu ati atacat deciziile in termenul legal ?
ma refer la 3 decizii de sanctionare disciplinara, 2 avertisment scris su unul de reducere salariu de 10 % pt o luna. Nu am contestat la vremea respectiva fiingca nu vroiam sa intru in conflict cu seful.
Totusi dec de concediere a fost emisa in 8 Iulie si culmea unul dintre cele trei decizii de sanctionare a fost emis dupa concedierea mea in 26 Iulie.
Alta decizie a fost emisa in aceeasi data cu convocarea la cercetarea disciplinara.in data de 25 Martie au emis convocare pt data de 30 Martie cu nr inreg 381 si imediat dupa aceea au emis cu nr inreg 382 si decizia de sanctionare in data de 25 deci cu 5 zile inainte de data la care am fost convocat.Sanctiunea a fost red de salar.
in alta decizie am fost acuzat ca vreau sa finantez o firma aflata in faliment ca sa impartim creditul cu adm.
dupa ce m au concediat au acordat creditul firmei respective

Alte discuții în legătură

Cai de atac extraordinare ANDREI2002 ANDREI2002 In cazul in care nu am contestat decizia de sanctionare disciplinara in cele 30 zile, mai exista vreo cale de atac extraordinar? eventual curtea de apel, CEDO. ... (vezi toată discuția)
Repunere in termenul de prescriptie Matrixw Matrixw Buna ziua. Anul trecut in decursul a trei luni am fost sanctionat disciplinar de 3 ori. Nu am contestat aceste decizii deoarece in urma abuzurilor venite din ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Mai jos regasiti decizia de concediere cu care am fost concediat. Va rog frumos sa mi spuneti daca se gasesc elemente care sa conduca la nulitata ... (vezi toată discuția)