avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redeventa in cazul concesionarii de cabinete medicale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redeventa in cazul concesionarii de cabinete medicale

sunt medic specialist medicina de familie si vreau sa concesionez un cabinet la tara
Mentionez ca acel cabinet functioneaza in cadrul primariei,adica primaria are sediul la parter si eu la etaj
eu acum ma angajez pt prima data si la fel si cu concesionarea numai ca primarul spune ca trebuie sa ii platesc o suma care vrea el pe luna si nu 1 euro/mp/an cum e legal in primii 5 ani!CUm trebuie sa fie legal?
Cel mai recent răspuns: giani_cainele , utilizator 18:12, 12 Decembrie 2010
Potrivit art. 4 din HG 884/2004:
"(1) Concesionarea spatiilor se face in schimbul unei redevente anuale, platita de concesionar.
(2) Modul de calcul al redeventei se stabileste de catre concedent, iar valoarea redeventei se negociaza cu concesionarul si va fi de 1 euro/m2/an in primii 5 ani.
(3) Dupa primii 5 ani, nivelul minim al redeventei se va stabili de catre concedent, pornind de la pretul pietei, sub care redeventa nu poate fi acceptata".
Acum nu stiu ... spatiul in cauza a mai fost concesionat? preluati concesiunea de la un alt medic de familie? nu au mai avut medic?
Este drept ca hotararea nu mentioneaza ce se intampla in cazul in care vine un alt medic si potrivit unui principiu consacrat "unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem".
Teoretic ar trebui sa vi se aplice art. 4, alin. 2, in sensul de a achita redeventa minima in primii 5 ani.
E o chestiune de interpretare ... depinde de conditiile de fapt si de modul de interpretare al autoritatilor locale.
Totusi eu zic sa incercati sa-i convingeti ca nu ati mai beneficiat de facilitatea oferita de textul legal.
S-a mai concesionat spatiul si la alti medici tot cu 1euro/mp/an ,acum eu preluand de la dr respectiv praxisul si dr reziliind contractul de concesiune eu facand altul nou.;dar am inteles ca acel cabinet fiind in incinta primariei si deci ceva legat ca e domeniu public si nu privat de aceea imi fac evaluare si imi pun pretul cum vor ei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionarea cabinetului medical medicfamilie medicfamilie Buna ziua! Am solicitat Consiliului Local Comunal concesionarea spatiului in care functioneaza cabinetul medical, in baza Hotararii nr.884/2004 care stabileste ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Redeventa pentru concesiune terenuri cami tei cami tei Stie cineva de cand se datoreaza redeventa , in conditiile in care nu este stipulat in contractul cde concesiune? Practic contractul prevede ca pretul se ... (vezi toată discuția)