avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PE CERTIFICATUL COPILULUI MEU NU ESTE TRECUT NUMELE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PE CERTIFICATUL COPILULUI MEU NU ESTE TRECUT NUMELE TATALUI

Am un baietel nascut in 1997 si ne avand posibilitatea de a ma cununa cu tatal copilului si asta din cauza parintilor mei . Am avut de ales intre doua variante:
-sa cresc copilul prin locuinte care nu corespund igienic,...etc cresterii unui nou nascut
-sa cresc copilul in casa parinteasca cu toate conditiile dar cu conditia sa nu trec copilul pe numele tatalui
Pe scurt in certificatul de naster al copilului in dreptul tatalui este o liniuta.
Rugamintea mea este sa ma ajutati sa incep demersurile ,mai bine zis de unde sa incep pentru a trece copilul pe numele tatalui.
In toti acesti ani tatal copilului a avut grija de el ,mai putin prezenta lui in casa pana cand a inceput sa mearga la scoala,pentru ca de atunci am locuit impreuna toti trei.Mai vreau sa va spun ca in 2007 ne-am cununat si port numele lui.Cum puteti sa ma ajutati cu aceasta problema pentru ca fiul nostru sa poarte numele nostru .
-
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:40, 8 Decembrie 2010
Actiunea de incuviintare purtare nume nu este o actiune complicata si se poate judeca de la primul termen de judecata.
Daca se intampla sa nu va judecati pana la implinirea varstei de 14 ani , in baza hotararii se va emite un nou certificat de nastere si apoi minorul va trebui sa-si schimbe si cartea de identitate.
Dar mai inainte de aceasta actiune este necesara recunoasterea minorului de catre tata, in baza recunoasterii eliberarea certificatului de nastere si apoi actiunea de incuviintare purtare nume.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)