avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract inchiriere garsoniera
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract inchiriere garsoniera

in cazul in care vreau sa inchiriez o garsoniera, cine are obligatia de a inregistra contractul la finante? chiriasul sau proprietarul? si care sunt costurile pe care le suporta chiriasul inafara chiriei bineinteles ( ma refer la impozite si taxe)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:18, 7 Decembrie 2010
Proprietarul are obligatia inregistrarii contractului
In contract ,partile urmeaza sa negocieze si sa consemneze cine suporta impozitul aferent garsonierei,de regula proprietarul suporta acest impozit
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului, stiu ca impozitul pe chiria primita il plateste proprietarul, nu stiu de impozitul pe locuinta de la finante cine trebuie sa-l plateasca. In cazul in care de comun acord il plateste proprietarul , trebuie stipulat in contract?
Pentru indepartarea oricaror interpretari sau eventuale pretentii,este bine ca de la negocierea si incheierea contractului ,sa fie prevazute clauze reciproc avantajoase semnatarilor
Legal ,obligatiile aferente proprietatii ,revine proprietarului acesteia ,daca partile nu convin altfel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozite garsoniera inchiriata ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, scurt si la obiect. Sora mea, sta in chirie. Cine trebuie sa suporte achitarea taxei de salubrizare, si a impozitelor aferente garsonierei unde ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere - obligatii nerespectate de chirias, evacuare clahomastreet clahomastreet detin o garsoniera primita donatie de la bunica mea cu uzufruct viager pentru parintii mei eu fiind proprietara garsonierei bunica nu mai este in viata doar ... (vezi toată discuția)
Impozit plătit de chiriaș Elena157 Elena157 Salut! A apărut recent trendul ăsta în imobiliare: proprietarul îi oferă contract chiriașului dacă acesta din urmă este de acord să plătească ... (vezi toată discuția)