avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovituri cauzatoare de moarte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovituri cauzatoare de moarte

Buna.As dori o parere sau un sfat.Fratele meu a fost arestat in septembrie ,pentru lovitura cauzatoare de moarte,(a lovit un barbat,acesta a cazut s-a lovit la cap si a murit la spital de inima,avea valva)dupa 2 ani de procese si amanari.Acumse afla inchis la penitenciarul Bucuresti,pentru ca pe data de 15 decembrie are un nou proces.Familia mortului spune ca vinovatul a primit prea putina pedeapsa-3 ani si 6 luni.Va rog un sfat ce as putea sa fac,sau daca exista vreo lege sa scape.Ma are doar pe mine de aceea AJUTOR.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:40, 9 Decembrie 2010
Nu prea are ce sa faca...a avut ghinion ca a lovit pe cine nu trebuia. Cel mai bine este sa nu lovesti pe nimeni pentru ca astfel de lucruri se pot intampla. Am avut un caz asemanator cand un batran a dat cu capul de bordura dupa ce a fost bruscat si persoana a primit inchisoare 4 ani.

Mai are un an si jumatate....

[ link extern ]
"Mai are un nou proces." In ce sens? S-a declarat recurs la sentinta de fond? Oferiti mai multe detalii pentru a obtine un raspuns pertinent. Intr-adevar, a avut ghinion ca a lovit pe cine nu trebuia, dar nu asta este solutia. Solutia o reprezinta o aparare eficienta, indiferent de faza procesuala in care se afla.
Ar trebui sa detaliati.
Va aflati in apel?
Buna seara.Fratele meu a avut ultimul proces,in urma caruia s-a hotarat ca o sa fie arestat 3 ani si 4 luni.A fost inchis 1 luna la Penitenciar Gherla de unde a fost transferat in Bistrita.A stat 2 saptamani iar acum, se afla la Bucuresti pentru ca o sora a decedatului,a facut recurs,cu scopul de a-i mari pedeapsa fratelui meu.Ce va cer este sa imi spuneti ce as putea sa fac in caz ca o sa-i fie marita pedeapsa sau nu o sa mai fie transferat inapoi la Bistrita,in urma procesului care o sa fie pe 15 decembrie.
Tot nu ati detaliat.
Ii puteti angaja avocat specializat in penal daca va intereseaza soarta lui.
Nu avem de unde sa stim ce va decide instanta mai ales ca nu putem cunoaste nimic din dosar.
De principiu, din ceea ce ziceti se poate sa ramana la aceeasi pedeapsa.
El a declarat recurs?
Este recidivist?

Alte discuții în legătură

Transferuri din penitenciare ioanaster ioanaster Iubitul meu este arestat pentru trafic de droguri , a primit 4 ani , din care a ispasit deja un an.( 9 luni arest preventiv , a fost eliberat pentru cercetare ... (vezi toată discuția)
Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: o cunoștință ... AndreiUrsanu AndreiUrsanu Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: O cunoștință a fost recent condamnată la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare într.un caz ... (vezi toată discuția)
Pot sa retrag un recurs introdus de avocat fara permisiunea mea? doru anghel doru anghel Fiul meu e incarcerat pt o delapidare. Avocatul a introdus recurs in ultima zi trimitandu-l prin posta. Pana sa ajunga recursul in sistem, a fost ... (vezi toată discuția)