Buna ziua,
ma confrunt cu o situatie stanjenitoare care imi afecteaza imaginea. Faptic, fostul meu prieten (e mult spus, ne intalneam de maxim 2 ori pe an si pe care nu l-am mai revazut din decembrie 2006), cetatean strain, de cca 3 ani ma hartuieste cu telefoane nocturne pe fix (ma suna cu numar ascuns si nu spune nimic, probabil ii este sificient ca trezeste toata casa) iar acu 4 zile a postat o poza compromitatoare pe un site de socializare (fata lui este acoperita). Ce proceduri legale exista?Precizez faptul ca in octombrie 2010 mi-a trimis pe email acea poza...era un avertisment.
Va multumesc anticipat pentru eventuala consiliere.
Probabil asa voi proceda (in 8 dec. ac administratorii site-ului au sters contul iar ieri 9 dec ac, a postat aceeasi poza de pe un alt cont), dar faptul ca e cetatean strain (roman cu dubla cetatenie) si ca domiciliaza in afara tarii noastre, constituie un impediment pentru formularea actiunii civile?
D-l avocat Claudiu Lascoschi,
Legea nr. 161/2003 nu se refera la unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei?La ce incalcare a legii va referiti?
Am citit legea dar nu am identificat nimic din ceea ce mi se intampla: poza in care aparem impreuna(fata lui este acoperita) a fost facuta de el acu cca 6 ani, apoi scanata si postata pe acel site de socializare. Administratorii site-ului m-au asigurat ca ii vor bloca accesul in baza IP-ului iar in cazul demararii unei anchete, vor colabora la solutionarea acesteia prin furnizarea informatiilor pe care le au(date de logare, IP). Acum ma astept ca fie s afoloseasca alt calculator pt a-si face alt cont, fie sa posteze pe alt site fara ca eu sa stiu pe care. Avand in vedere ca formularea unei actiuni civile presupune o anumita suma de bani, vin si va intreb: o sesizare la Politie nu ar rezolva problema (va reamintesc ca are dubla cetatenie dar nu locuieste in Romania)?
Hartuire
maver
Cineva mi-a postat o poza pe un site de intalniri si a pus unele date ale mele fara adresa si numar de telefon sau adresa de email.cum pot sa il fac sa ... (vezi toată discuția)