avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire prin postare de poze compromitatoare pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire prin postare de poze compromitatoare pe site-uri de socializare

Buna ziua,
ma confrunt cu o situatie stanjenitoare care imi afecteaza imaginea. Faptic, fostul meu prieten (e mult spus, ne intalneam de maxim 2 ori pe an si pe care nu l-am mai revazut din decembrie 2006), cetatean strain, de cca 3 ani ma hartuieste cu telefoane nocturne pe fix (ma suna cu numar ascuns si nu spune nimic, probabil ii este sificient ca trezeste toata casa) iar acu 4 zile a postat o poza compromitatoare pe un site de socializare (fata lui este acoperita). Ce proceduri legale exista?Precizez faptul ca in octombrie 2010 mi-a trimis pe email acea poza...era un avertisment.
Va multumesc anticipat pentru eventuala consiliere.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:41, 10 Decembrie 2010
Probabil asa voi proceda (in 8 dec. ac administratorii site-ului au sters contul iar ieri 9 dec ac, a postat aceeasi poza de pe un alt cont), dar faptul ca e cetatean strain (roman cu dubla cetatenie) si ca domiciliaza in afara tarii noastre, constituie un impediment pentru formularea actiunii civile?
D-l avocat Claudiu Lascoschi,
Legea nr. 161/2003 nu se refera la unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei?La ce incalcare a legii va referiti?
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
aliceprodan, utilizator
Cititi de la art 42 incolo: "Infractiuni contra confidentialitatii si integritatii datelor si sistemelor informatice", "Infractiuni informatice" etc
Da, analizati de art. 42 incolo din lege:))

Este posibil sa identificati existenta unei infractiuni.
Depinde in ce mod s-a procedat la postarea fotografiilor pe site.
Am citit legea dar nu am identificat nimic din ceea ce mi se intampla: poza in care aparem impreuna(fata lui este acoperita) a fost facuta de el acu cca 6 ani, apoi scanata si postata pe acel site de socializare. Administratorii site-ului m-au asigurat ca ii vor bloca accesul in baza IP-ului iar in cazul demararii unei anchete, vor colabora la solutionarea acesteia prin furnizarea informatiilor pe care le au(date de logare, IP). Acum ma astept ca fie s afoloseasca alt calculator pt a-si face alt cont, fie sa posteze pe alt site fara ca eu sa stiu pe care. Avand in vedere ca formularea unei actiuni civile presupune o anumita suma de bani, vin si va intreb: o sesizare la Politie nu ar rezolva problema (va reamintesc ca are dubla cetatenie dar nu locuieste in Romania)?

Alte discuții în legătură

Hartuire maver maver Cineva mi-a postat o poza pe un site de intalniri si a pus unele date ale mele fara adresa si numar de telefon sau adresa de email.cum pot sa il fac sa ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la difuzarea de material cu caracter personal BEmanuel87 BEmanuel87 Buna ziua. Asist la un gen de scandal-circ pe care mi-l imputa un utilizator al internetului care activeaza in aceeasi comunitate cu mine. Am primit la un ... (vezi toată discuția)