avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunderea vecinilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunderea vecinilor

Buna ziua,

este vorba de casa parintilor mei care este incadrata si in laterale si in spate de vecini. Asa cum se construiau casele in trecut, acestea erau lipite. In urma cu aproximativ 4 ani, in spatele casei s-au realizat lucrari de extindere si modernizare a locuintei vecinilor, lucrari de subzidire (asa spun ei). Problema este ca din acel moment casa parintilor mei (partea din spate) s-a crapat foarte rau. Mentionez ca acordul parintilor mei nu s-a cerut in momentul inceperii lucrarilor, asa cum este legal. In timpul lucrarilor vecinii au fost foarte cooperanti si au promis ca vor remedia toate pagubele produse, lucru care nu s-a mai intamplat dupa terminarea lucrarilor. Am sesizat Autoritatea in Constructii, s-au deplasat 2 persoane la fata locului, care au fost mai intai la vecini, apoi la parintii mei. Ne-au comunicat faptul ca acestia au autorizatiile necesare, ca NU ERA OBLIGATORIU ACORDUL PARINTILOR pt inceperea lucrarilor si ca nu avem cum sa demonstram ca peretii s-au crapat cu ocazia efectuarii lucrarilor vecinilor. Cu alte cuvinte reparati-va singuri, prostilor!
Va rog frumos sa-mi spuneti ce sanse avem sa-i determinam sa acopere pagubele produse si cum sa procedam.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 14:57, 8 Decembrie 2010
trebuie sa ii dati in judecata
sesizati corpul de control al primarului, cereti expertiza, oricum o sa va trebuiasca in cazul unui proces, si daca nu obtineti niciun rezultat pozitiv, actionati in judecata vecinii dv, precum si primaria care a eliberat autorizatia de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe limita de hotar care se darama pe proprietatea mea, si ... eugen1985 eugen1985 Casa pe limita de hotar care se darama pe proprietatea mea, si imposibilitate de a imi face gard Buna ziua, am o problema, si nu stiu cum sa o rezolv Am ... (vezi toată discuția)
Pentru o expertiza a constructiei mele Ioana Baltoiu Ioana Baltoiu Buna dimineata! Am fost afectată de lucrarile unui hipermarket, mai concret mi sau crapat pereti casei atat exterior cat si interior.Hipermaketul a a ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii JeSe JeSe Buna ziua, Am o vila P+1 in Bucuresti construita prin anii 1950, duplex. Doua case lipite cu proprietari diferiti. Centura casei a fost comuna, precum si ... (vezi toată discuția)