avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indeplinesc conditiile pentru a beneficia de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indeplinesc conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala in 2011?

Buna ziua,
Ma numesc Lucia, sunt nascuta la data de 18.05.1955, ani lucrati pana in prezent 29 si jumatate (anul viitor in iunie voi face 30 ani lucrati, de cotizatie).

Indeplinesc conditiile necesare pentru a iesi la pensie anticipata anul viitor?

Multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:22, 9 Decembrie 2010
Aveti toate sansele daca noua lege se va aplica la 6 luni de la publicare in Monitorul Oficial.Urmariti forumul .
Valentin Mester a scris:

Aveti toate sansele daca noua lege se va aplica la 6 luni de la publicare in Monitorul Oficial.Urmariti forumul .

Unde scrie ca viitoarea lege a pensiilor se va aplica in termen de 6 luni de la publicarea ei in Monitorul Oficial? Singurul articol modificat, fata de varianta initiala adoptata, este cel referitor la varsta de pensionare.

@CuntanAndreea

Viitoarea lege a pensiilor va fi contestata la Curtea Constitutionala intrucat stagiul complet de cotizare pentru femei a ramas de 35 de ani. Cu un stagiu de 30 de ani nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala.

Reveniti cu intrebarea dvs. dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, tot in acest topic.

Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Interventie moderator Pentru a posta noi intrebari legate de subiect, accesati acelasi topic, apasati pe butonul "raspunde"(albastru, dreapta, jos), scrieti toate nelamuririle dvs. apoi apasati "publica mesaj".
Simplu! :)

Gabriela Pintea

CuntanAndreea a scris:
Multumesc foarte frumos de ajutor.
Sunt tot doamna Lucia si revin cu o intrebare legata de cea anterioara postata ieri.
deoarece pe perioada de ordonanta cand am beneficiat de salarii compensatorii timp de 6 luni nu mi s-a virat CAS nu totalizez in acest an 30 de ani de cotizatie. In acest caz pot sa platesc suma de bani aferenta celor 6 luni si sa ies anticipat cu ianuarie 2011?

Carp Mircea a raspuns:
Pensia anticipata nu va disparea,dar pentru aceasta aveti nevoie de un stagiu total de cotizare de peste 38 de ani.Prima forma de pensionare posibila va fi anticipata partial cu cel mult 5 ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare si cu o penalizare de 45% din pensie,pe luna,pe toata perioada de anticipare de 5 ani(60 de luni).Dar asa cum va transmis si Doamna Pintea pana la publicarea in M.OF. a noii legi nu se cunoaste varsta standard de pensionare din care se scad cei 5 ani si nici stagiul de complet de cotizare pe care trebuie sa-l indepliniti(realizati).Asadar sa mai asteptam.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? nicolaemastalos nicolaemastalos am 34ani lucrati dintre care 14,5 luni grupa 1, 5ani speciala ,9 ani grupa 2 , 1,4 luni armata , 2ani Italia , 1 an somaj Italia 2 ani fara grupa astia 2ani ... (vezi toată discuția)
Pensii vioana vioana am 55 ani . anterioar 01.04.2001 = 11 ani gr.I-A -100 % DUPA 01.04. 2001 - 9 ANI COND. SPEC. 10% DOSRESC SA MI SE considere toti anii gr.I-a ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca dobrelucia49 dobrelucia49 buna seara,as vrea sa stiu daca toti pensionarii de grupa 1 beneficiaza de acea marire de pensie care s-a aplicat din luna februarie a acestui an.Pun aceasta ... (vezi toată discuția)